
RABARBERKOMPOTTSPAJ
Denna paj blev en härlig blandning av krämig kompott och frasig smulig paj som funkar jättebra ihop med lösvispad vaniljvisp!
Den fick toppoäng hos min Måndagsmysfamilj eftersom de även gillar rabarberkräm, en härlig kombo av det gottaste m a o!
Gjorde en smuldeg med havregryn i för att få lite mer crunch.
Du behöver
Ett knippe rabarber
Socker & kanel efter smak och tycke
Potatismjöl
Smuldeg
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör
Jag gjorde så här:
Gör smuldegen.
Skölj och skär ned rabarbern i en kastrull, tillsätt socker och kanel och låt koka ihop. Låt svalna.
Fördela kompotten i en pajdeg stö över ett par matskedar potatismjöl och rör noga om till allt är upplöst.
Smula över degen och skjuts in i ugnen i 225 g ca 25 min.
Jag serverade min paj med lättvispad vaniljvisp och kanel.


One Comment
Eva
Gud så gott ;)