.RECEPT & MAT,  bakning,  kött,  sås/kryddsmör

KEBABRULLE HEMMAGJORD

Här kommer ett jättegott alternativ till den hemmagjprda snabbmaten! Brukar ofta bli hemmagjorda burgare med xtra allt men på yngsta sonens födelsedagsmiddag ville ha ha kebebrulle. Klart man fixar! Dock så blev det köpekebab. Ska testa göra egen kebab någon gång.

Kebabbröd

12 st

50 gram smör
5 dl mjölk
½ paket jäst
0,5 tsk salt
1 msk honung
4 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Mjöl till utbakning

Smält smöret och tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula jäst i en bunke tillsätt mjöl, salt och honung och arbeta till en smidig deg. Det är lätt att röra ihop degen för hand och den ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under plastfilm under ca 1 timme. Tag upp på bakbord och knåda degen och tag ut 12 bitar som du kavlar tunnt. Avsluta med att picka degen och lägg på  grädda i ugn på plåt i 250 grader ca 3 minuter. Passa! Brödet ska som sagt vara mjukt.

KEBABRULLE HEMMAGJORD

Kebabsås

2½ dl creme fraiche
2½dl turkisk yoghurt
1½ dl fanta
1 st rödlök
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 ½ tsk cayennepeppar
Salt & vitpeppar

Hacka rödlöken, pressa vitlöken och blanda samman med de övriga ingredienserna. Låt stå kallt ett par timamar innan serveringen.
Röd stark tomatsås
1 fpkt krossad tomat
1 tsk chili
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk oregano
1 msk honung
Koka upp tomatkrossen tillsammans med vitlök och kryddor. Mixa slät. Klart!
Tips på godaste kebabköttet får ni nedan!
Enklaste sättet att tillaga kebabkött är under folie i ugnen!
Sedan är det bara att montera ihop det gottiga till en rulle. Börja med riktigt finstrimlad (kioskstrimlad) krispig isbergssallad, ett par skopor kebab som får ett täcke med stora skopor tomat och lökringar. På med de både olika såserna och avsluta med fefferoni!
Vik ihop en sidan, vik sedan upp botten och avsluta med att vika över den andra sidan.
KEBABRULLE HEMMAGJORD
KEBABRULLE HEMMAGJORD
KEBABRULLE HEMMAGJORD
Så himla gott med egenbakat bröd! Detta bröd passar att äta som det är eller att göra en klassisk tunnbrödsrulle med korv, mos och räksallad!
Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *