en halvmara i månaden,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  lopp,  tabataintervaller,  träning

ATT TRÄNA ÄR SOM ATT ANDAS – TANTGYMPA, LÖPNING & INNEBANDY

Det sköna med att träna regelbundet är att det är en naturlig del av sin vardag eller helg. Hemma hos oss finns i stort sätt inte orden

-Jag hinner inte!

Är något viktigt så hinner man.

Alltid.

Är som vanligt inte speciellt förvånad när man kommer till gymmet och det är så fullproppat så här i januari… Många nystartare och nyårslöften som ska infrias. Jag håller såklart tummar och tår att de fortsätter, att man hittar sin “grej”, sin träningsform.
Gymmet är inte lösningen på att vad man nu vill åstadkomma med sin träning…
Lösningen sitter i huvudet. Att själv komma underfund med vad som funkar för mig. Vad som jag behöver och varför och hur… Vill man ha hjälp på traven så tar man hjälp av en utbildad och kunnig PT. Inspireras av andra men hela tiden fråga sig vad, varför och hur ska min träning se ut?

Hemma hos oss är ett träningspass lika naturligt som att äta mat och borsta tänderna. Ingenting påtvingat och lustbetonat.
Visst kan ett pass en regnig mörk dag kännas lite jobbig, men då är det nog inte själva passet utan vädret man måste bege sig ut i! Eller?
Vad är det som får dig att avstå från ett pass förutom sjukdom?
För mig kan jag ibland få stuva om i mitt schema för att jag måste ta tag i jobbet, men ofta såå jobbar jag m y c k e t bättre efter ett pass.

Prioritering.

Familj, jobb, träning,

Jag har förmånen att bli väckt av maken av en rykande kopp kaffe runt halv sex då han åker till jobbet. Då kan jag välja om jag ska studsa upp ur sängen och träna, jobba, väcka barnen. Jag brukar starta upp jobbet, dagen innan har jag skrivit min “to do list”, har jag inte gjort det gör jag det nu. Prioriterar om vad som är viktigast. Väcker barnen, får iväg dem till skolan. Tränar. Min tantgympa.

Känner jag mig stressad och ska iväg på möte eller verkligen, verkligen har jobb som inte kan vänta så hoppar jag träningen.

Men, utan att det är någon högoddsare kan jag säga att det är mycket bättre att ta ett kort pass på 15 minuter än att skippa det.

Energiboost.

Många är så trötta att de inte o r k a r att träna. Jag blir som sagt tvärtom. Efter en lång arbetsdag, ofta framför datorn så är det så himla skönt att komma iväg på ett pass. Trist, tråkigt och halt väder innebär på kvällstid gymmet med maken.

En mindre tristare kväll är det löpning i någon form som gäller. Distans, snabb, backe eller intervaller. Långpannorna spar vi ofta till helgerna så att vi kan vara tillsammans läääänge och samtala om ditt och datt….

150114_1
I tisdags kickade vi morsor igång vår innebandysäsong! Vi är ett härligt gäng med mammor i blandad ålder och träningsbakgrund.

Innebandy är en riktigt rolig och pulshöjande sport. Explosivitet och det där med snabbt start/stop…

Min träning idag består av dessa grundstenar:
Hemmaträning benämns ofta som tantgympa och fyspass och görs ofta tabataintervallsform men även i super eller triset. Hjälpmedel är min pilatesboll, hantlar och det viktigaste min egna kroppsvikt.
Bortaträning på gymmet – Intervaller på löpband och fyspass med fria vikter eller i maskin.
Löpträning – utomhus året runt. Långdistans (långpannor), distans, snabbdistans, intervaller, backe.
Innebandy – en lagsport, samarbetsövning och tillsammans med andra tjejer!
Botcamp Mamborg – tillsammans med alla i familjen som siktar på tjur/kalvruset i år. Blandad träningsformer! Vårt motto är

” And right here is where you start paying – in sweat and in joy and laughter” :-D

En härlig mix och för mig just nu den perfekta kombon. Träna ensam hemma gillar jag mycket. Kan stöna, svettas och köra på hur hårt jag vill utan att andra ska ens bry sig :). Borta på gym med maken för att det är så kul att vara tillsammans och träna och alltid få den extra pushen och jag orkar faktiskt mer! (Än vad jag tror). Löpträningen, den bästa! Ute året runt och får se årstiderna skifta och i stort sett alltid med min PT & hare maken.

Det enda som jag m å s t e lägga in i schemat är mer rörlighetsträning (man är ju inte 35 längre ;)). Dessutom har jag en bok som har legat och dammat i flera år som heter något så populärt som YOGA!

Vilken träning passar dig?  Får dig att må bra och med målet inställt på?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *