.RECEPT & MAT,  kött,  paj

FREDAGSFORMEN

Äntligen fredag! Här kommer ett nytt tips till och alternativ till tacosen. Gjorde två varianter förra fredagen vilket blev mycket uppskattat och i kväll bjuder jag på en ny variant!

De är så söta de ugnsfasta formarna jag fick av yngsa sonen i julklapp.
Vad ska man kalla denna skapelse då?
Fredagsformen kanske? ;)
Jag gjorde som sagt två varianter en med tacoköttfärs och en med broccoli/skinka/ost. Den sistnämda är min favorit och så god!

Anns fredagsform a´la broccoli
Du behöver
Smördeg på rulle
Några buketter broccoli
Skinka i skivor
God ost i skivor & riven
PS (Peppar & salt)
Äggstanning
Ägg och smör för pensing

Förväll broccolin snabbt i lättsaltat vatten. Pensla formarna med smält smör. Börja med att lägg i en skiva skinka, därefter några skivor ost, sedan broccoli (& ps) och avsluta med ytterligare en skinkskiva, rikligt med ost och äggstanning. Stansa ut lock i smördegen, jag måttar med formens lock. Drapera över, pensla med smör och uppvispat ägg. Grädda i ugnen 225°  i ca 20 minuter. Har man mycket äggstanning kan man med fördel förgrädda i 10 minuter och sedan lägga på locket.
150113_10
Till den andra varianten med tacoköttfärssås så gör man helt enkelt bara en vanlig sådan! Häll på äggstanning och ost och lägg på smördegslocket och gör som med broccolivarianten. Till denna kan man med fördel servera en sallad så att rätten blir lite mer komplett.150113_11
Är helt kär i mina tallrikar från Living and room! Visst är de snygga!
150113_12
Ha en mysig helg! Här ska jag kurera mig från halsont och fortsätta att längta ut till isfri gator och vägar och årets första långpanna!

Share Button
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *