.RECEPT & MAT,  kött

MUSTIGT – FREDAGSFORMEN

Då var det fredag igen och här kommer FREDAGSFORMEN!

Jag gjorde en supermustig och god köttgryta!
Nötkött (grytbitar)
1 gul lök
1 solo vitlök
1 fpk krossade tomater
Timjan
1-2 dl rött vin
kryddor
P&S
Bryn på köttbitarna, lägg i grovskuren lök och vitlök  samt täck med vatten. Tillsätt de krossade tomaterna, timja, vin och kryddor. Låt puttra länge! Minst ett par timmar. Denna rätt kräver tid & kärlek!
150121_1
Tillsätt mer vatten under tiden och kryddor! Smaka av till den blir perfekt!
Grytan är klar när köttbitarna lätt går att tugga (smälter i munnen) och den är så där perfekt mustig och doftar vin!150121_5
Fördela grytan i formarna, gör som förra gången, kavla ut smördeg och täck och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön.
Låt gå i 200° tills degen är gyllenbrun!150121_3150121_2150121_4
Servera tillsammans med en gräddig potatisgratäng och en vanlig grönsallad.

Share Button
0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *