löpning,  LÖPNING & TRÄNING

LÖPNINGENS DAG & PEPP TILL UTOMHUSLÖPNING

HURRA! Idag är det löpningensdag, väl värd att firas med en härlig löprunda i vårt vackra vintersverige! Jag blir så glad när jag får höra att jag inspirerar andra att börja att löpträna! Visst kan det kännas motigt när solen inte skiner och regnen hänger i luften från en gråmulen himmel. Men ofta så övervinner man känslan snabbt så fort man öppnat dörren och tagit de första löpstegen. Och sedan blir det det förhoppningsvis din grej, din egna hobby som du verkligen gillar att utöva. Precis lika livsviktig för alla dem som cyklar, åker längdskidor eller utövar andra träningspass.
Men här kommer lite tips om du går och väntar på en speciell tid när du ska ut och springa.

Om jag ska morgonjogga så hoppar jag i kläderna direkt så är jag redo när barnen begett sig till skolan.
Inväntar jag maken som jag oftast springer med så lägger jag fram kläder och förbereder. Jag går gärna omkring och skrotar i mitt underställ och successivt byter jag om, det är pepp!
Ska vi köra långdistans så fyller jag våra vätskebälten fixar fram Snickers (typ standars) eller något annat.
Ser till att mobilen är fulladdad!
Och att den aktuella (.VARVET.FEMTON2.0) spotifylistan är uppdaterad.
Ska jag springa långpanna själv kollar jag upp vilken podd jag ska lyssna på. Ofta så lyssnar jag på Maratonpodden, Petra Månsson, som har inspirerande intervjuer med kända svenska sportprofiler. Träningsglädjes Sara Rönnes pod som har en skön blandning av allt mellan himmel och jord. Dessutom så lyssnar jag såklart på “möt löparen” där man får möta både elit & motionärer.
150202_16
Ombyte till årets första “en halvmara i månaden”. Som vanligt trelagers, kompressionsstrumpor (alltid), mössa, vantar, bandana (hals) och reflexväst!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *