.RECEPT & MAT,  kött,  tillbehör

SCHNITZEL MED KAPRISCREME

Hösten dröjde och sommaren blev tillslut lång! Men nu är jag jättesugen på höstmat! Mustiga grytor, rullader, stek, rostbiff och SCHNITZEL! Det är så gott med en krispig dubbelpanerad schnitzel med goda tillbehör!

Schnitzel
Ett gäng fint schnitzelkött
ägg
ströbröd
vetemjöl
salt och peppar

Tillbehör
ugnsrostad potatis
gröna ärtor
citron
kapris

Kapriscreme
creme fraiche
kapris
rödlök
salt och peppar
en skvätt citron

150917_1
Börja med att banka ut schnitzlarna, tips att lägga dem i en plastpåse och börja tunna ut, banka försiktigt längst kanterna så att köttsaften stannar kvar. Banka på båda sidorna.

Mise en place allt till paneringen och gör i ordning potatisen och börja baka i ugn.

Gör kapriscremen, blanda några dl creme fraiche med kapris, finhackad rödlök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Panera köttet i ordningen: salt & peppar på båda sidorna, mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbröd. Detta kan du förbereda så att när det är ca 10-15 minuter kvar av potatisens tid i ugnen kan du börja steka köttet ca 5 minuter på varje sida i lagom varm panna med massor av smör i. Se upp så att du inte bränner paneringen. Under tiden kokar du snabbt upp årtorna och kyler av.150917_3 150917_5 150917_8 150917_4 150917_7Så gott! Nästa gång det vankas Schnitzel blir det på kycklingfilé! Vilken är din favoritschnitzel?

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *