.RECEPT & MAT,  kött

MARINERAD ROSTBIFF

Sugen på något gott i helgen och som lagar sig lite själv medan man är ute på ett löppass kanske? Eller städar i trädgården eller njuter av en långpromenad…

Nåväl här kommer ett tips på rostbiff som jag skivar och snabbmarinerar samma dag så att man kan äta det nästan direkt!
Den blir otroligt mör och smakrik!

Marinerad rostbiff
Rostbiff ca 1 kg
salt och peppar

Marinad
1 dl soya
½ dl balsamvinäger
3 msk honung (flytande)
1 solo vitlök
I knippe färsk timjan
svartpeppar

Börja med att skölja och torka av rostbiffen, klappa in en blandning av peppar & salt. Sätt in kötttermometer och ställ in i ugnen som är uppvärmd till 125 grader tills köttets innertemperatur är 59°. Detta tar ca 1-1½ timme.

Gör marinaden, bara att blanda ihop alla ingredienser.

När köttet är klar tag ur och skiva upp! Lägg i påse och häll över marinaden och blanda väl. Låt vila i kylskåp i ca 1 timme då det är dags att äta. Om man inte ska äta köttet direkt kan man man lägga hela köttbiten i marinaden och låta vila i minst ett dygn innan man skivar upp den. Man får då det vackra rosa köttet om man vill ha det. 150917_42 150917_45 150917_44

Min fina gamla manuella skärmaskin som är från min mormor. Mamma har en likadan! ♥150917_43 150917_47 150917_46
Jag serverar den marinerade rostbiffen med en krämig potatisgratäng, gräddsås, krispig sallad och en tomatsallad. Mycket smakrikt!

Share Button
12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *