.RECEPT & MAT,  kött

Helstekt rostbiff

I söndags blev det en rostbiff som fick klara sig själv i ugnen medan jag och maken satt och drömde oss bort och började projektera på en drömresa. Kollade platser på Youtube och skrev kommentarer om platser och utflyktsmål. Och ute föll vårregnet. Fint att få drömma sig bort och längta efter varmare och ljusare tider. När Coronaeländet är över kommer vi definitivt hjälpa till att få delar av världen att åter blomstra.

Helstekt rostbiff
1 ½ kg rostbiff
1 tsk salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Putsa ev. rostbiffen. Gnid in salt och svartpeppar. Bryn på i stekpanna så den stänger köttporena. (Personligen tycker jag att den blir godare när man bryner först)Lägg i ugnsfast form, stick in termometer och låt gå till temperaturen visar 60 grader för rosa kött. Tar ca 1½-2 timmar.

Tag ur och låt kallna. Skiva upp och servera med en krämig potatisgratäng och valfri sås.

Helstekt rostbiff Helstekt rostbiff Helstekt rostbiff

Jag serverad tillsammans med potatisgratäng och en gräddig sås. Funkar med en god rödvinssås, kantarellsås också.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *