.RECEPT & MAT,  kyckling

PULLED CHICKEN -INGEFÄRA, LIME, CITRONGRÄS

Här kommer en superenkel rätt som lagar sig själv i lerkrukan medan du gör annat som att jobba (hemma), slappar i soffan eller är ute på en långpanna (och har någon som är hemma, lämna aldrig aldrig något i ugnen utan tillsyn!)

Pulled chicken – ingefära, lime, citongräs
5 frysta kycklingfiléer (bröstbitar)
2 msk sweet chilisås
½ msk limejuice
1 bit ingefära
1 citrongräs
1 msk sesamfrön
1 solo vitlök
2 schalottenlök
salt & peppar

Skiva/ hacka upp ingefära, schalottenlök, vitlök och citrongräset. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Gnid in kycklingen och placera i lerformen som har legats i vatten en stund. Häll över resten av marinaden, på med locket och in i ugnen på 120 grader i ca fyra timmar.
När köttet är klart dra sönder det och blanda med skyn som blivit.
Pulled chicken - ingefära, lime, citongräs 160111_10 160111_11 Pulled chicken - ingefära, lime, citongräs 160111_13
Och där tog fotona slut! Glufsade i mig den dragna kycklingen så att jag inte ens (!!!) tog bild med mobilen.

Servera kycklingen enligt önskemål, i tacos (mjuka/hårda) med potatis, ris, nudlar, potatismos och en massa fräscha krispiga grönsaker!

Och om ni har kvar till dagen efter kan ni göra en enkel chicken bowl till lunch! Inspo kommer i nästa inlägg.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *