.RECEPT & MAT,  Los Gigantes,  Spanien,  Teneriffa

JARDIN DEL SOL & RICHARDSONS LOS GIGANTES TENERIFFA

Här kommer sista tipsen på restauranger i Los Gigantes!

Kvällens outfit!

Dessa julstjärnor! Älsk på dem!

En kväll hamnade vi på “fin” restaurang. Servitörerna gick i vit skjorta, svarta byxor och långa svarta förkläden. Hela stället andades lite bättre, lite godare, svårt att bli besviken…. Vi fick ett bord ute och servitören sa om att jag kunde få en filt om jag frös. Bra servis so far.

Menyerna kom in och vinlistan. Hela tiden olika servitörer som kom och frågade oss om vin, mat osv. Efter en liten stund kommer en servitör in och frågar vad vi vill dricka… Eh, vi vill nog bestämma mat innan vi bestämmer oss för vilket vin tänkte vi men jag frågade honom om vilka viner han rekommenderade, Han rabblade så klart upp ett gäng av de dyraste. Kändes så där eftersom han inte ens frågad vad vi skulle äta. Vi tog in varsin ök och jag bestämde mig för att testa deras confiterad anka och maken tog biff stroganoff.

Det var en blandning av dess like på tallriken. Dessutom kom den in och delar av apelsin såsen och utrunna vätskor hade värmts fast på tallriken. Trist. Två skivor potatisar gömde sig underst och de smakade blä! Sedan hade vi en bukett blomkål, några överkokta haricovert, ett halvt päron (?!), en bit mango, en sötsliskig apelsinsås och den confiterade kycklinglåret och en bit fett. Makens portion såg ut som en riktig lastbilschaffisportion med ris på sidorna och en stäng med biff stoganoff i miten. Som kronan på verket den minst kvisten av bladpersilja. Nåväl. Rätt smaklöst var hela min rätt och rätt besviken.

JARDIN DEL SOL & RICHARDSONS LOS GIGANTES TENERIFFA

JARDIN DEL SOL & RICHARDSONS LOS GIGANTES TENERIFFA

Jag fick min filt iaf och den var illa matchad till detta ställe som såg så exklusivt ut… Dessutom så skvallrade ena krukan med död blomma i att det var inte 100% detta stället. Men vi testade och som vanligt har vi tydligen för höga krav på restauranger och mat. Vi fortsatte kvällen och gick förbi Richardssons pub där det stod en reaggaesnubbe och jammade. Han vikande in oss och vi beställde in varsin öl. Här blev kvällen mycket bättre! Två snubbar som spelar reggae på en brittisk pub på Teneriffa.

JARDIN DEL SOL & RICHARDSONS LOS GIGANTES TENERIFFA

Efteråt snackade vi lite med dem och begav oss sedan hem i natten mot vår lägenhet. En riktigt bra kväll behöver inte innebära en dyr restaurang utan bara reaggae och en pint funkar bra det med.

Puben är öppet 2-3 kvällar i veckan då vi var här i slutet av månadsskiftet januari/februari. Trevligt ställe!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *