.RECEPT & MAT,  äta ute,  Los Gigantes,  RESOR & SEMESTER,  Spanien,  Teneriffa

PARAIOSA DEL SOL, LA SIRENA II, CASA PEDRO LOS GIGANTES TENERIFFA

Här kommer några till rader om restaurangerna som vi besökte under vår semester i Los Gigantes. Kanarierna är väl inte direkt kända för sin goda mat direkt. Och det var fler än två gånger man blev besviken. Ja la manken till och t o m beställde kanin men fick sjukdomskänsla efter den. Tack. Som tur var inte mer än att jag var hängig lite dagen vi besökte Mascadalen men fit for fight igen när vi besteg ett berg en dag efter.

Kaninrestaurangen heter Paraiso del sol och har dessa härliga bilder på maten på stora skyltar utanför. De har t o m en inkastare i halvsmutsiga jeans och skinnjacka. Britt så klart.

Så försvenskat att man dånar!

Jag tog modet till mig och beställde deras specialitet. Kanin! Till detta den kanariska potatisen “papas arrugadas” och med de två olika rörorna Mojo. En röd “mojo rojo”  med paprika och chili. En grön “mojo verde” med koriander som bas. Potatisen med röror kommer jag definitivt att göra i mitt egna kök någon gång.

PARAIOSA DEL SOL, LA SIRENA II, CASA PEDRO LOS GIGANTES TENERIFFA

Kan hända att potatisen inte var tillräckligt skrubbad och jag fick någon liten jordbakterie i mig. Man ska inte skylla på kaninen. Den var smakrik och bra i konsistensen men just nu har jag svårt för att tänka tillbaka på denna rätt.

Jaja, glad var man iaf ;)

Kanarisk honungslikör. Denna sort är fabriksgjord så vi valde en handgjord sort som vi köpte med hem för att avnjutas med lite tapas och minnas vår fantastiska resa.

Kvällens kaninoutfit…

En annan dag denna vecka när vi var ute på en promenad så stannade vi till på La Sirena för en förfriskning och mellanmål…

La Sirena II ligger precis invid playa LA Arena, en större strand ett stenkast från Los Gigantes.

Tjusigt med alla dessa vita pelare som är karaktäristiskt för Kanarieöarna.

PARAIOSA DEL SOL, LA SIRENA II, CASA PEDRO LOS GIGANTES TENERIFFA

Så gott detta var efter en promenad, Mojito och bruschetta de tomate ajo parmesano. Aldrig fel med grillat bröd med ost och tomat.

På hemvägen slank vi in till och bokade bord på Restaurante Casa Pedro inför kvällens utgång. En lite bit att gå men vad gör det i den ljumma kanariska natten.

Casa Pedros var ett familjeföretag det skvallrade deras meny om som var fylld med privata foton. Kanske några år på nacken när man fick se frun själv live som var bestämd och bestämd. Vi serverades en jättegod förrätt med linser och potatis.

PARAIOSA DEL SOL, LA SIRENA II, CASA PEDRO LOS GIGANTES TENERIFFA

Jag beställde in en “peto” en slags makrillfisk och maken en köttbit med pepparsås. Väl tilltagna portioner med sallad till och jag valde så klart kanarisk potatis bara för att testa denna på flera ställen.

En helt OK middag med trevligt sällskap.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *