.RECEPT & MATkött

KÖTTFÄRSJÄRPAR MED CHILI TRYFFEL/PARMESANCREME

Här hemma gillar vi köttfärsrätter och jag gillar att svänga ihop ett gäng med saftiga kryddiga järpar till middag. Lite större än köttbullar och helt enkelt lite godare.
Till serverade jag en tryffel & parmesancreme som blev så galet god! Enkelt att göra också!

Köttfärsjärpar med chill

1200 g nötfärs
ströbröd & vatten
1 ägg
1 färsk chili
3 vitlöksklyftor
salt & peppar

Blanda samman ströbröd och vatten och låt svälla. Tillsätt ägg, kryddor och nötfärs och blanda till en jämn smet. Provstek och smaka av så att smaken sitter. Forma till järpar och bryn på hastigt. Lägg över i ugnsfast form och låt gå klar i ugnen medan du förbereder tillbehören.

Parmesan & tryffelcreme

3 dl creme fraiche
smaka av med så många droppar tryffelolja du gillar (jag gillar mycket)
1 dl riven parmesan
peppar & salt

Rör samman alla ingredienser. Färdigt!

KÖTTFÄRSJÄRPAR MED CHILI TRYFFEL/PARMESANCREME

KÖTTFÄRSJÄRPAR MED CHILI TRYFFEL/PARMESANCREME

 

4