.RECEPT & MAT

SAFFRANSTIRAMISU

Fantiserade ihop detta recept innan jul. Hade ett gäng saffrans biscotti kvar och dessa funkar super till en tiramisu. Gjorde denna variant med sommarsmaker på sonens student.

Saffranstiramisu med apelsin

200 g philadelphiaost
½ dl strösocker
1 pkt saffran
3 ägg, delade äggvita och äggula för sig.
1 msk vaniljsocker
3 apelsiner
saffransbiscotti
kanel
ev. dekorationspärlor

Vispa äggvita hårt, tillsätt socker lite i taget.  Vispa philadelphia och äggulorna. tillsätt 1 pkt saffran och vaniljsocker. Vänd ner ostkrämen i de vispade äggvitorna.

Montering: Pressa en apelsin och doppa saffransbiscottin i apelsinjuicen. Lägg i ett glas och häll över lite av ostkrämen. Filéa apelsinerna och varva med biscotti och ostkrämen. Avsluta med att pudra över kanel och dekoration.

SAFFRANSTIRAMISU

SAFFRANSTIRAMISU

SAFFRANSTIRAMISU

SAFFRANSTIRAMISU

Så gott om man gillar saffran!

Share Button
1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *