.RECEPT & MAT,  äta ute,  Corralejo,  Fuerteventura,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Restaurante La Luna

Här kommer första restaurangtipset från Corralejo. På markplan på vårt lägenhetshotell Dunas club ligger restaurangen La Luna. Kikar man i Tripadvisor så har den rätt höga omdömen. Vi orkade inte ge oss av på i okänd stad första kvällen utan beslöt oss för att beta av denna restaurang för som vi brukar säga, vi aldrig äter fler gånger på samma restaurang och det bara för att få testa på ett större utbud under resan. Detta uttryck kommer vi bokstavligen få äta upp under veckan. Hahaha!

Bästa resesällskapet i ur och skur ♥ Vi bjöds på lite bubbel innan maten, ett erbjudande alla boendes på hotellet får och gäller första kvällen.

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Middag

Jag beställde en biff och maken kyckling. Min kom in uppskuren och en massa sås och champinjoner över sig. Jag brukar tycka att det är trevligt att få se köttbiten i sin helhet och sedan skära upp den själv med sås à part (på sidan om).

Blir alltid lite misstänksam när köttet “göms”. Det var dock helt ok kan jag säga men ingen smaksensation. Känns väldigt engelskt, internationellt och inte så spanskt.


RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Uppskuren biff dold under shampinjonsås med potatis och grönsaksröra.

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Grillad kyckling.

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Lokalt vin

Till maten beställde vi restaurangens egna vin Bodega conatvs som odlas på vi fick en liten lektion vilket var mycket trevligt. Gillar verkligen att inte bara äta lokalt utan även testa dryck från landet och helst lokalproducerat. Vingården som producerar detta vin var närbeläget i staden Lajares. HÄR kan du kika på en video från odlingen.

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Precis intill vattnet/hamnen ligger La Luna. Har man tur så är det inte så många parkerade bilar utanför fönstrena som “stör” den fina utsikten över Atlanten (norra) och Lanzarote och min favoritö att fotografera från Corralejo, Isla de Lobos (sälarnas ö).

RESTAURANTE LA LUNA CORRALEJO FUERTEVENTURA

Frukost

En frukost testade vi och deras meny var gedigen! Vi skulle iväg snabbt på morgonen och beställde varsin omelett, min fylld med skinka och ost (den man gör själv hemma är godare) Man kunde välja mellan olika komponerande brakfrukostar á la England men även handplocka själv. Kaffet var inte gott men det är det aldrig utomlands. Bättre att sats på espresso då.

Omdöme om La Luna helt Ok restaurang, stora ytor med inglasad del och även stort inomhus. Dukat med fina dukar och servetter vis á la carte och utan duk till frukost. Pluspoäng för lokalodlat vin. malmburgare_poangmalmburgare_poang/5 möjliga malmburgare för restaurangen.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *