.RECEPT & MAT,  pizza

Inbakad pizza calzone special

Gott gott gott  med egengjord pizza! Och enkelt om man “fuskar” med köpedeg. Och det tycker jag att man får göra! Vi kan svänga ihop pizzor när som helst men som ofta brukar det bli på söndagar när man inte orkar laga en massa mat. Man viger ofta denna till antingen jobb eller är man ledig så blir det så här års trädgården. Är vädret för underbart med sol blir det så klart grill! Och alla vet väl vid det här lagret att man kan grilla pizza!

HÄR och HÄR! hittar ni inspo på grillad pizza! Men nu till den inbakade.

Inbakad pizza calzone special

1 pizzadeg
tomatsås
riven vitlök
strimlad skinka
riven ost
champinjoner
räkor

Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred över tomatsås på ena halvan och lägg på riven vitlök. Lägg sedan på strimlad skinka, champinjoner räkor och avsluta med en hög av ost. Fäll den andra delen av pizzadegen över fyllningen och nyp ihop kanterna.

Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Kolla så att den är färdig och inte degig.

Servera som den är eller med en valfri sallad.

Inbakad pizza calzone special

Inte så snygga men inget av pizza degen gick till spillo! Använd hela! Ful med väldigt god.

Vill du har mer recept och inspiration på fula, snygga men framför allt GODA pizzor klickar du HÄR!

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *