kyckling

Gratinerad krämig kyckling med tre ostar

Hej hej!

Här kommer ännu ett recept som jag svängde ihop i söndags. Känner hur orken och livsandarna och inspirationen bara flödar ur mig efter en tid med minimal lust och ork p.g.a det höga arbetsbelastning jag haft denna säsong på handelsträdgården. Ja, så klart det är jättekul att så många människor upptäckt sin egna trädgård och pysslar på i dessa Coronatider. Kommer nog aldrig glömma denna säsong och så härligt att stå vid spisen och röra i grytorna igen.

Denna skapelse blev gudomligt god med tre sorters ostar. Parmesan, gouda och mozzarella. Nomnom. Att den dessutom bryns med timjan och vitlök, ni hör ju själva kärlek på faten. Jag gjorde en variant utan ost, samma recept men skippa bara osten.

Gratinerad krämig kyckling med tre ostar

2 port

2  kycklingfiléer
½ solo vitlök
en knippe timjan
2 dl grädde
½ chili
2 dl gouda
1 mozzarella
½ dl parmesan
peppar & salt

Skiva solovitlöken och bryn tillsamman med timjan. Lägg i kycklingfiléerna och bryn runt om, salta och peppra på båda sidorna. Lägg över i ugnsfast form häll i grädden och fördela över osten och chilin som du delat i mindre bitar. Avsluta med timjan och lite peppar. Grädda i ca 30 minuter tillsammans med en färdig potatisgratäng (Vi tycker om Pekas så god). Eller gör din egna recept HÄR!

Gratinerad krämig kyckling med tre ostar Gratinerad krämig kyckling med tre ostar Gratinerad krämig kyckling med tre ostar Gratinerad krämig kyckling med tre ostar

En riktigt god rätt att njuta av tillsammans med familjen en söndag efter träning.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *