.RECEPT & MAT,  kyckling,  pasta

Kycklingköttbullar i currysås

Kycklingfärs är ett väldigt bra alternativ till den vanliga hederliga köttfärsen. Man kan göra typ allt med kycklingfärs. Som dessa kycklingköttbullar jag svängde ihop. En perfekt vardagsrätt som serveras med pasta och krispiga höstäpplen. Nomnom!

Kycklingköttbullar i currysås

600 g kycklingfärs
3 dl kokosmjölk

1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk japansk soya
1 msk curry
persilja
salt & peppar

1 äpple till garnering

Pasta till servering

Blanda 1 dl kokosmjölk, ägg och ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs

Forma till bollar (varför heter det bullar?) Stek till de är gyllenbruna. Häll i kokosmjölk, grädde, soya, curry och kycklingbuljong i en panna och koka ihop. tillsätt kycklingköttbullarna och smaka av med salt och peppar. Avsluta med persilja låt puttra en stund.

Servera med spaghetti, Hariet coverts och några tunna skivor med äpple.

Bon appetit!

Kycklingköttbullar i currysås Kycklingköttbullar i currysås Kycklingköttbullar i currysås

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *