Kycklingköttbullar i currysås
Kycklingfärs är ett väldigt bra alternativ till den vanliga hederliga köttfärsen. Man kan göra typ allt med kycklingfärs. Som dessa kycklingköttbullar jag svängde ihop. En perfekt vardagsrätt som serveras med pasta och krispiga höstäpplen. Nomnom!
Kycklingköttbullar i currysås
600 g kycklingfärs
3 dl kokosmjölk
1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk japansk soya
1 msk curry
persilja
salt & peppar
1 äpple till garnering
Pasta till servering
Blanda 1 dl kokosmjölk, ägg och ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs
Forma till bollar (varför heter det bullar?) Stek till de är gyllenbruna. Häll i kokosmjölk, grädde, soya, curry och kycklingbuljong i en panna och koka ihop. tillsätt kycklingköttbullarna och smaka av med salt och peppar. Avsluta med persilja låt puttra en stund.
Servera med spaghetti, Hariet coverts och några tunna skivor med äpple.
Bon appetit!