.RECEPT & MAT,  kött

BLANDFÄRSJÄRPAR

Inte riktigt dags för att trilla en miljon julköttbullar ännu så här kommer ett lätt recept på att göra supergoda saftiga blandfärsjärpar i julstöket.

 

Blandfärsjärpar

500 g blandfärs (nöt & gris)
½ dl ströbröd
½ dl vatten
1 msk senap
salt & vitpeppar

Blanda samman alla ingredienser och forma till järpar. Stek i panna och lägg i form för att gå färdig  ugn. Sautera rödlök och tillsätt grädde, kalvfond smaka av med salt och peppar.

Tag fram järparna ur ugnen och häll över såsen. Servera med potatismos, rårivna morötter och lingonsylt. God och nyttig husmanskost.

Gräddsås

1 rödlök
3 dl grädde
kalvfond efter tycke och smak
salt & peppar

BLANDFÄRSJÄRPAR

BLANDFÄRSJÄRPAR

Inte den mest estetiska rätten men grymt god! Höga poäng från familjen som suckade när det inte fanns kvar till lunch dagen efter.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *