Palma de Mallorca,,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

Catedral de Mallorca La Seu & Royal Palace of La Almudaina Palma de Mallorca

Catedral de Mallorca, mest känd som La Seu är en katedral i Palma de Mallorca, och ett av stadens största turistmål. Katedralen, som härstammar från 1200-talet och är byggd i gotisk stil, dominerar hela hamnen och står som en symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Dessa hade, med bas i Aragonien och Katalonien, återerövrat ön 1229 från morerna.

Det sägs att Jakob gav order om att uppföra katedralen 1230 (året efter öns erövring), på den plats där en moské tidigare stått. Bygget av den nya byggnaden inleddes under Jakob II:s regeringstid (1276-1311) med konstruktionen av det kungliga kapellet.

Katedralen är en av de största helgedomarna i Europa. Den pryds av 32 fönster och två vackra rosettfönster, varav det största som vetter mot öster består av 1236 färgade glasrutor och har en yta på nästan 100 kvm.

Till katedralen hör även ett museum med många berömda föremål och inventarier.

Bredvid ligger Royal Palace of La Almudaina.

 

Mittemot Katedralen och kungliga palatset ligger ett litet café där man ta sig något att äta och dricka. Naturligtvis gjorde vi detta och njöt av utsikten.

Livet är för kort för att inte ha roligt! 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *