.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN

Mjuk pepparkaka (pepparkaksgubbe)

Glad Lucia på er i efterskott!

Hoppas ni har en fin sådan. Här utanför yr snön som bäst. Härligt!
Tänkte bjussa på en supergod mjuk len pepparkaka denna dag. Detta recept är verkligen så bra, det bästa jag jag säga. Har haft det nerskriven på en lapp länge.

Mjuk pepparkaka

100 g smör 
2 ägg
2 dl socker
1,5 filmjölk
2,5 tsk kanel
1,5 tsk ingefära 
1,5 tsk kardemumma
1 tsk nejlika 
180 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl lingonsylt 

Garnering: Kristyr (äggvita och florsocker som vispas fluffigt)

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa upp ägg och socker vitt och poröst och tillsätt filmjölken. Rör i hop de torra ingredienserna.

Rör försiktigt ner kryddorna, lingonsylt och sikta ner mjölblandningen.  Till sist tillsätter du smöret. Vänd försiktigt och håll luften kvar i smeten.

Häll upp pepparkakssmeten i silikonform (osmord) eller i en smord form och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min i175˚C varmluft.

Ta ut och låt svalna. Dekorera vid servering. Går bra att frysa.

Mjuk pepparkaka (pepparkaksgubbe)

Mjuk pepparkaka (pepparkaksgubbe)

Så mjuk och saftig. Redan hunnit med att baka denna två gånger (och inmundigat) i december. Nomnom!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *