löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  röhnisch running school,  träning

RRS VECKA 1 PASS 1

Hej Tisdag! Redan!

Igår startade jag mitt första pass i Röhnisch Running School! Ni minns säkert att jag var i Stockholm för ett tag sedan på ett event gällande detta.
Jag har valt att köra på 10 km svart.

Gårdagen pass såg ut så här:
Jogga 10 min som uppvärmning.
Intervall 30 s i 4:45 min/km, med vila 30 s. Upprepa 8 ggr.
Intervall 40 s i 4:45 min/km, med vila 20s. Upprepa 8 ggr.
Jogga 10 minuter som nedvarvning.
Körde gåvila mellan intervallerna och det blev ca 10 min till i nedjogg för oss, så taggad igår ;)

Jag hade min make med mig såklart som hakade. Kul eftersom dessa pass är anpassade för oss kvinnor och han tyckte att han inte sprang så fort på intervallerna. Svårast är att hålla hastigheten, jag hade ändra från pace till speed vilket kortet nedan visar. (Enkelt att ändra den inställningen på RK så man kan få se både pace & speed hur man vill på alla sparade aktiviteter). Meningen var att ligga på 4:45 vilket motsvara 12:63 km/h men eftersom jag inte har en GPSklocka som är mycket lättare att titta på under löpningen så var vi nere på 4:00 tid ibland. När man springer intervaller så ska man försöka hålla samma tempo vid varje intervall, men som sagt det är lite knepigt utan just den där Garmin står högt på önskelistan just nu! Men det funkar att kolla tiden som RK ger, alltså km/h kontra min/km på jogg.se!
140325_1
#RöhnischSuccess vecka 1 pass 1

Om man vill vara med i RRS så behöver man inte satsa på att bli snabbare på 5 eller 10 km. Är man helt ovan vid löpning men vill så finns det två skolor för det också! Du hittar dessa två på denna sida och väljer distans i den vänstra sidomenyn!

Förutom tre pass medd RRS denna vecka (och sex veckor framöver) så står tre fyspass, en långdistans samt en innebandymatch mot barn på schemat.
Vissa veckor är lite mer än de andra och det känns bra! Men, allt är aldrig huggit i sten.

Kom igen nu tjejer så springer vi!
Gogogo!

Share Button
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *