bakning,  tårta

PINOCCHIOTÅRTA

I söndags slängde jag snabbt ihop denna smarriga tårta som har en ljuvligt god botten p g a att den bakas endast på äggula samt det goda marängtäcket med flagad mandel.

131023_1

Kärt barn eller bakverk har många namn så hajjar du inte till när jag säger Pinocchiotårta så kanske det ljusnar om jag rabblar, Herrgårdstårta, Glömmingetårta, Brittatårta…. Eller som många kanske säger marängtårta….

Så enkel och god!
Så här gjorde jag den!

Du behöver
100 g Smör
1 1⁄2 dl strösocker
5 st äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng
5 st äggvitor
2 1⁄2 dl strösocker
1 dl flagad mandel
Fyllning
Bär, jag tog egenplockade hallon & blåbär från frysen som jag tinade rörde ned lite socker i och lät rinna av i ett durkslag.
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggulorna och blanda ned mjöl och bakpulver.
Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.
Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm.
Bred över marängen toppigt och strö på flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen 150° i ca 30 min.
Montering
Dela den kalla kakan på mitten lägg ovansidan upp. fördela bären på botten och grädden. Lägg på den andra delen av kakan med samma sida upp.
Njut!
Pinocchiotårta med chokladbotten
150708_3 150708_6 150708_5 150708_4
Rund Pinocchiotårta
150629_21 150629_26 150629_27

150629_16 150629_15 150629_18150629_42

Share Button
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *