.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  paj

BLÅBÄRSPAJ

Vilket bärår! Och så tidigt!

Var ute i juli och plockade redan och såklart gör man en enkel blåbärspaj av de blåa bären!
150804_50 150804_55
BLÅBÄRSSMULPAJ
100 g smör
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 liter blåbär
0,5 dl socker
2 msk potatismjöl

Blanda ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig deg. Lägg de rensade blåbären i en form, sikta över potatismjöl och blanda i sockret (0,5 dl). Avsluta med att strö över den smuliga degen och grädda i 225° i ca 20 minuter.
150804_30 150804_31

150804_28 150804_29 150804_27

150804_22 150804_21 150804_20 150804_19

150804_2

Jag serverade med vaniljglass. Nomnom!

Share Button
2

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *