.RECEPT & MAT,  frukost/frunch/brunch

EGG BENEDICT

Här kommer ett frukost tips inför helgen.
150908_12

Egg Benedict eller Ägg Benedict! Denna klassiska amerikanska brunchrätt som såg dagens ljus på Delmonico’s på Manhattan.

Här kommer min variant
Surdegsbröd
God rökt skinka
Ägg

150908_13
Hollandaisesås
200 g smör
4 st äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
Salt & peppar

Börja med att göra Hollandaisen, smält smör, skira och låt svalna. Ägg och vatten blandas och värms försiktigt över ett vattenbad. Rör hela tiden tills det börjar tjockna. Tag av från värmen och häll försiktigt i jämn ståea i smöret medan du vispar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Pochera ägg
Börja med att koka upp ca 1 liter vatten i en stor kastrull ch tillsätt några matskedar ättikssprit.Vattnet ska sjuda när du tillsätter äggen som du först har knäckt upp et och ett i en mindre skål. Häll försiktigt i ägget så nära det varma vattnet som du kan, så håller ägget ihop fint.
Låt sjuda i 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av och torka lätt.

Montering
Rosta surdegsbrödet, bred på lite smör och drapera över den rökta skinkan. Lägg på ett pocherat ägg (borde haft två till mina stora bröd ser lite fattigt ut på bilderna) och skeda över den ljumma Hollandaisesåsen och dekorera med persilja.
150908_11

150908_14

150908_16

150908_15
Stort bröd kräver alltså minst två ägg! Det blir det garanterat nästa gång! :)

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *