.RECEPT & MAT,  bakning,  mellomacka

EGG BENEDICT

En riktigt klassiker är Egg Benedict och den fick bli förra veckans mellomacka! Funkar alltid med detta- Hemmaslagen Hollandaise och pocherat ägg som får rinna ut över ett smörstekt bröd med god rökt skinka. Nomnom!

EGG BENEDICT

Egg Benedict
2 bröd

Pocherat ägg
2 ägg
1 liter vatten
3 msk ättika eller vitvinsvinäger

Koka upp vatten tillsammans med ättikan/vinäger. Knäck ett ägg i en kopp. Rör runt s att vattnet börjar rotera i kastrullen. Häll försiktigt i ägget och låt pochera (ej koka) i tre minuter. Tag upp med hålslev och lägg i kallt vatten. Tag bort all trådar. Lägg på hushållspapper.

Hollandaisesås
150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
salt & peppar

Smält smör och låt svalna. Lägg äggulor och vitvinsvinäger i kastrull och värm försiktigt tills den börjar att tjockna. Rör hela tiden och tag av och ställ på blöt disktrasa ett par gånger så att den inte blir för varm. Det går även att göra i vattenbad. När äggulorna tjocknat tillsätt smöret i jämn stråle och vispa tills den tjocknar. Smaka av med salt & peppar.

Montering
Surdegsbröd som smörstekts
2 skivor god rökt skinka
cayennepeppar
persilja

Montering 

Lägg två bröd på tallrik på med skinkan och sedan de pocherade äggen. Skopa upp hollandaise på äggen och avsluta med cayennepeppar och persilja.

EGG BENEDICT

EGG BENEDICT

EGG BENEDICT

Så himla gott! Kanske något att äta framför Vasaloppet imorgon Söndag? Här blir det nog en härlig brunch med scones och annat gott!

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *