.RECEPT & MAT,  ♥ vi,  äta ute,  Helsingborg,  NÖJE,  RESOR & SEMESTER

KITCHEN AND TABLE BY MARCUS SAMUELSSON

Vår marathonmiddag avnjöts på Kitchen and table by Marcus Samuelson (Helsingborg) som ligger i samma byggnad som Grand hotell som fungerar även som frukostmatsal. Vi bodde på Grand så vi bokade bord innan så att vi lätt kunde ta oss ned för middag om så var status för våra kroppar. Nu var status helt OK så vi gick faktiskt trapporna ned istället för att ta hissen de flesta varven upp och ned till/från hotellrummet.

Kitchen table har en avslappnad miljö med ledorden “fun dining” och med smaker från Manhattan. Internationella smakupplevelser i kombination av lokala råvaror.

Efter en liten miss från servisen, vi var antagligen lite sega och väldigt hungriga och hon var otydlig med att hänvisa oss vidare till hovmästarbordet istället för att peka på barbordet där vi satt i en halvtimme utan att få någon nämnbar uppmärksamhet. Vi fick påkalla servitris vilken senare visade oss vårt bord.

Nåväl, allt blev förlåtet efter supersnabb service och småprat med den blonda servitrisen. Kalla öl och majsbröd med rödlökschutney smakade såååååå gott som aptitretare.

KITCHEN AND TABLE BY MARCUS SAMUELSSON 160913_14 160913_11 KITCHEN AND TABLE BY MARCUS SAMUELSSON 160913_9

160913_1
Gillar restaurangens avslappnade atmosfär och inredning. Samt alla handskrivna svarta tavlor.

160913_15 160913_2 160913_4 KITCHEN AND TABLE BY MARCUS SAMUELSSON
Till main course beställde vi båda en rejäl köttbit, “butcher´s & garderner´s grillad flankstek med tomatillo och jalapenosalsa, friterad lök och SOHO fries. Ser lite trist ut på bilden men den var helt perfekt! Så mör och så god! Stor portion och tillssammans med en halv liter öl så var vi väldigt mätta och belåtna. 160913_5 160913_3
Säg TILL om öl! Kommer ni ihåg slogan för just denna öl?160913_7
Nomnom!

Tur för oss att Marcus har en Kitchen and table restaurang i vår närmaste storstad Uppsala också! Kommer garanterat få ett besök från oss!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *