SAMARBETEN,  TEST,  TIPS

POSTKAKAN

Jag har i samarbete med postkakan fått testa deras tårtkakor. Vi ställde till med en liten kaktest när vi hade gäster i helgen.

160920_7

Så beskriver de sin verksamhet

“Idén om  Postkakan började 1998 när Posten utlyste en riksomfattande tävling. Tävlingen gick ut på att se om någon kunde konstruera en bakad kaka som gick att skicka via posten, direkt ner i brevlådan eller postinkastet.

 

Bo Sundström bestämde sig för att anta utmaningen och vann sedan med Postnöten, den första postkakan. Efter att han hade vunnit var planen klar, att låta människor över hela världen beställa tårtor och kakor direkt ner i brevlådan från denna sajten.

Målet var att göra det enkelt att beställa en tårta direkt till någon man tycker förtjänar det. Oavsett om det är en födelsedag, ett tack för hjälpen eller en enkelt hälsning så har vi en kaka som passar. Våra tårtor passar extra bra att beställa till årets extra glada dagar. Varför inte överraska någon på alla hjärtans dag, påsk, mors dag, studenten eller fars dag?

Tårtorna finns i flera varianter och passar alla smaklökar. Den klassiska Postnöten var kakan som startade alltihop och än idag är en av de mest populära valen. Kakan innehåller som namnet antyder mycket nötter med både en nötbotten samt en top av honungstosca med mandel. För att knyta ihop det hela har den chokladtäckta kanter och en fyllning av romtryffel.

Andra varianter som vi erbjuder är bland annat Kola Cocos, Apelsintryffel och vår egna variant på den kända Sacher tårtan från Wien.

Alla tårtorna är skapade för att passa in i ett brevinkast och galant klara en resa genom postens system. Vissa av våra kakor går att skicka över så gott som hela världen!

När en beställning är lagd så bakas, paketeras och levereras alla våra tårtor och kakor från det lilla konditoriet i Husum, knappt tre mil utanför Örnsköldsvik. Därifrån har tårtor levererats till över 70 länder över hela världen. Tiotusentals människor har fått uppleva den glada hälsningen som en postkaka innebär.”

 

Det är en genialisk idé att skicka något gott som får plats i brevlådan! Ett trevlig sätt att bli firad på sin födelsedag på om man bor långväga.

Vår testpatrull gav lite olika poäng på kakorna och åldrarna varierande och därmed smaklökarna. Populärast blev apelsintryffel med totalt 16 malmburgare_poangmalmburgare medan den klassiska postnöten och Sacher fick 15 malmburgare_poang vardera.

160920_8  160920_6 160920_4

160920_5 160920_1 160920_2

160920_3
I samarbete med postkakan.se

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *