MIN KRÄMIGA POTATISGRATÄNG
Finns det något godare än en riktigt krämig potatisgratäng som bara smälter i munnen?
Åh! Troligtvis inte!
Gör ni egen eller fuskar ni med att köpa den populära från tv-reklamen?
Kan erkänna att här hemma har vi faktiskt fuskat när det har varit brått också minsann!
Men, att göra sin egna slår allt.
Och som vanligt vet man innehållet!
Jag gjorde den senaste med egenodlad chili i, gott med en uns hetta och snyggt med de röda accentfärgen.
Anns krämiga potatisgratäng
1 kg potatis
3 dl grädde
1 liten chili
3 vitlöksklyftor
3 dl ost (jag använder Gouda)
salt & vitpeppar
Skala och skär potatisen i skivor. Smörj en ugnssäker form lägg i potatisskivor varvat med lite ost. Blanda samman grädde, finhackad chili, riven vitlök, salt och peppar. Häll över potatisen och avsluta med ett lager ost.
Grädda i 225 grader i ca 40 min tills potatis är mjuk.
Servera med ett gott grillat kött och gräddsås. En enkel sallad med egenodlade tomtar hamnade också på tallriken.