.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

BAKLAVAPAJ CHOKLAD, VALNÖTTER, APRIKOSER

Här kommer mitt tredje tips på vad du kan göra med filodeg denna vecka! HÄR hittar du inlägget om potatis/filodegskorgar. HÄR om de smarriga bakelserna. Blir sugen på att baka mer med filodeg! Tips mottages gärna! Förrätter, huvudrätter och desserter!

Jag tog av det som fanns hemma i skafferiet till fyllningen! Denna kan varieras i oändlighet! Tänk en variant men nötter och äpplen. Lite som min apfelstrudel som bakades på smördeg, göra den på filo i pajformat borde bli smaskens.

Baklavapaj choklad, valnötter, aprikoser

6 ark filodeg
5 st aprikoser
1 påse valnötter 100 g
150 g choklad

Pensla en pajform med raka kanter med smält smör lägg i ett ark med filodeg. Pensla med smält smör och lägg på ytterligare ett lager filodeg. Upprepa ännu en gång tills du har tre ark filodeg med smör emellan.

Hacka choklad, valnötter och aprikoser och lägg i  hälften i pajskalet.

Upprepa den första proceduren med att lägga i filodeg och pensla med smält smör och avsluta med att lägga i resten av nötterna, chokladen och aprikoserna.

Grädda i ugn 175 grader i ca 20 minuter håll lite koll så att det inte filodegen bränns.

Tag ur ugnen och låt kallna. Vid servering pudra över florsocker! Garanterat uppskattat och lite annorlunda fikabröd.

BAKLAVAPAJ CHOKLAD, VALNÖTTER, APRIKOSER

BAKLAVAPAJ CHOKLAD, VALNÖTTER, APRIKOSER

BAKLAVAPAJ CHOKLAD, VALNÖTTER, APRIKOSER

BAKLAVAPAJ CHOKLAD, VALNÖTTER, APRIKOSER

BAKLAVA PAJ GOES SWED

En fin duo blev det med baklavapaj och filodegsbakelsen. Köp nu hem lite filodeg och experimentet  lite under helgen! Funderar på vad jag ska mecka ihop själv, Är sugen på dumplings eller ravioli med ricotta & spenat….

Fast å andra sidan så har jag tid att prova ut eller göra något recept som ligger och lurar. Hur som haver blir det en mathelg!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *