.BLOGG,  FEST,  LIVET

20 ÅR SOM BLOGGARE

I år firar jag hela 20 år som bloggare! Eller rättare sagt de första åren hemsidebyggare och sedermera bloggare när dessa verktyg kom som WordPress. Domänet har jag haft kortare tid.

I tidens begynnelse hade man bara en u~ 123 o.s.v. nummeradress ditt man FTP:ade ut sina hemsnickrade sidor. Då på den tiden var det nästan viktigare hur LOTEN (layouten) såg ut än innehållet. Nuförtiden (gud vad jag låter gammal) är det viktigaste innehållet och att sidan har responsiv design.

Den absolut första hemsidan hette Malmborgs borg, hade fladdrande facklor och plinkande midimusik.

Det var mest en infosida om oss i familjen och våra intressen. Senare så skrev jag dagbok då och då bakom lösenordsskydd och byggde därmed upp en vänkrets av hemsidebyggare. Sedan kom de nya verktygen och bloggen var född. Naturligtvis lång den inbäddad i själva hemsidan eftersom det viktigaste var designen och alla dessa layoutbyten. Vi dedikerade bytte 1 gång i veckan. Oj vad vi byggde och bytte layouter!

Jag vet knappt HUR många sidor jag byggt och haft under åren! Alla barnen har haft sina sidor, våra numera bortgångna Heliga Birmor (katter) har haft en sida, vår hund Dizel t o m med eget domän! Jag hade en grav.blogg för Isak (två blå). Har haft en egen portal med olika temasidor, trädgård, heminredning, festfixeri, jul osv.

Det roligaste med att blogga på den gamla goda tiden var att man hade full koll på vilka som besökte och läste på sidan just eftersom man hade lösenordsskyddat. Vi var ett gäng tjejer som besökte varandras bloggar och som brukade träffas IRL. Detta med IRL var stort! Och det har gett vänner för livet! Jag besöker fortfarande dessa efter typ 20 års nätsamverkan ♥ Vilka är dessa då? Jo vi har ju goa Åse som driver 56 kilo vi har träffats lite och  de senaste åren och så var det Gittan, Morsan och Maria. LiS som vi numera hittar på Langmarks i Helsingborg. Och så var det Linda, Cissi och Tess. Annah,  KickiUlrica och Anne. De flesta bloggar på med eller utan lås.

SEDAN har jag även flera gäng med bloggare som jag följer… Vill ni har mer tips på superduperbloggare? Kommer inom snar framtid och kanske lite foton från mammabloggalan 2012, vilka minns? vilka var med? Självklart var bästa Lovisa Lofsan där! En ung tjej som jag följt på hennes segertåg och utveckling!  Mirka såklart och härliga Fnulan! Ja en massa underbara bloggar har man träffat under åren. Blir galet sugen på att dra ihop ett gäng med bloggare för baluns!

Efter 20 år i branschen blir man lite luttrad, man väljer så klart vilka man lägger sin TID på. Jag har favoriter och några som blir att jag följer sporadiskt.

Vilka lägger du din skärmtid på?

Och så vill jag lite nyfiket fråga vem just DU är som följer mig här vecka efter vecka? Skulle vara så kul om du skrev en liten kommentar under inlägget nedan! FÖR det är ju faktiskt så att jag lägger min TID för just DIG  som läser här—- Så i gengäld tycker jag att det vore rätt schysst om DU skrev en liten kommentar här någon gång. Man får vara anonym ;) Berätta gärna VARFÖR du är inne och läser om det är för mat/bakinspo eller bara ett allmänt häng.

170108_2

Önskar alla en riktigt fin helg! Och en och annan kommentar! Det räcker med ett hej så blir jag så glad.

Share Button
 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *