Grekland,  Potami,  Potami,  Samos

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Potami vattenfall

Vi hyrde bil en dag under vår vistelse på Samos och hade prickat ut våra mål för dagen. Först ut var Potami och de berömda vattenfallen. Yey! Ännu en utflyktsdag för familia.

Vi åkte till Potami via Karlovassi,  for igenom staden för en snabb sightseeing. Karlovassi är annars den typiska handelsstaden på Samos dit alla åker för att inte bara handla.

Till vattenfallen går man till fots. Ingen aning hur länge det tog vi bara njöt av turen och naturen.

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Innan man når de coola trätrapporna så går man på stig invid och över en liten bäck på träpinnar. Superfint! Här kan man lätt ta med sig lite yngre barn om man vill. Dock ej barnvagn.

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Sedan kommer man fram till trätrapporna som går i etapper upp mot en taverna. Mycket charmigt byggt och det är lite svajig, vint och snett.

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Uppe i tavernan kan man äta och köpa dricka. Vi köpte på oss vatten innan vi begav oss en bit ned på andra sidan genom inte helt oväntat trätrappor. Byt om till badskor och av med kläderna för här behövs bara badkläder!

Badskor var att föredra när man ger sig ut på okänt vatten! Tips!

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Som hämtat från en sagobok är det där man vandrar i bäcken som har varierat djup. Klättrar över stenar och uppför klippor får man också göra.

 

 

Min älskling ♥

Såklart att vi måste ha en vattenfallsbild hihi!

POTAMI VATTENFALL SAMOS del 7

Isak ville absolut fortsätta till det tredje vattenfallet. Men vi kunde inte eftersom man måste repklättra upp och vi hade ryggsäckar med min stora kamera och mobiler. Så vi riskerade inte detta.

 

Riktigt lyckad hajktur och rekommenderas för lite äldre barn/ungdomar och den aktiva familjen.

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *