.RECEPT & MAT,  BINDERIER/BLOMMOR,  HEMMA HOS,  JULEN,  TRÄDGÅRD,  vinter

ADVENTSFINT MOSSBOLLAR STILLEBEN

Ny vecka!

Adventsvecka minsann och vi har fixat inför advent exteriört. Bara enekrans ock granrisgirlangen kvar! Får fixa detta någon kväll i veckan.

Det blev tvådagars i skogen bland jordskott och mossa. Löpning på lördagen och söndag en insamling av materiell till advent/julfix. Älskar att vara i skogen!

Att göra en mossboll  (jag gjorde två) är inte alls så komplicerat! Jag gjorde mina såhär. Tog mina korgar som jag har på sommaren. Just dessa är klädda med dammduk för att hålla jord och fukt. Dock såklart med dräneringshål. Jag lyfte upp duken och lägger ett sjok med mossa på botten av korgen sedan tillbaka med min duk. Fyll på med löv!

Sedan lägger man på sjok av mossa och fyller ut så att den blir som en boll, eller försöker kanske.

Voilá! Mossboll! Dekorativt och enkelt!

ADVENTSFINT MOSSBOLLAR STILLEBEN

ADVENTSFINT MOSSBOLLAR STILLEBEN

Som alltid så har vi våra små julgranar i våra stora krukor.

ADVENTSFINT MOSSBOLLAR STILLEBEN

Lite småfix med granris, ljung och granar. Bildar fina stilleben.

ADVENTSFINT MOSSBOLLAR STILLEBEN

Det ska vara lite ruff och slitet! I alla fall till nästa sommar då målarpenseln kommer fram för att skydda träet. Men just nu är det bara vackert.

Hittade kantareller i skogen! De hamnade på vår hemmagjorda söndagspizza! Jag yngsta delade på en plåt och jag gjorde en bianco. Crème fraiche, ost i mängder, fläskfilé, kabanoss, smörstekta kantareller, röd och gul minipaprika och färsk jalapeño. Sen kikade vi på utvalda avsnitt från Sunes jul! Så kul! Nya serier kikar vi på också på, kan inte bestämmas oss för vilken bara men av Mindhunter och Bates motel så verkar den sistnämnda bra och värd att fortsätta att kika på. Förresten! Maken var med i flera bilder igår på Jordskott! Sååå kul att se. Tips på fler serier hittar ni HÄR där jag samlar och betygsätter serier.

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *