HAMBURGARE I PRESS
Vi hade en härlig helg fylld med god mat & dryck! Vi firade vår förlovningsdag i fredags enligt trad. trots att vi är gifta. Hur gör ni? Firar ni som är gifta även förlovningen?
Vi brukar inte köpa saker till varandra, utan denna gång på tulpanens dag så överraskade vi varandra med varsin bukett tulpaner. Jag hade köpt en flaska Cinzano, den vi skålade i när vi förlovade oss den där vinterdagen på klipporna i Öregrund ♥
Sedan blev det mer bubbel och till mat fick det bli en snabbrätt i form av lövbiffstacos! Mer om fredagen den 15 finns att läsa HÄR på min EFIT dag!
I helgen testade vi alltså lite produkter i samarbete med COOLSTUFF!
Har länge varit sugen på att testa denna hamburgerpress från KitchenPRO.
Var duktig nog att skriva ned receptet medan jag höftade ihop mina Malmburgare.
Malmburgare med ajvar
1700 g svenskt nötköttfärs
2 tsk ströbröd
6 msk vatten
3 msk ajvar
1 solo vitlök
1 ½ tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 ägg
smör att steka i
Blanda samman ströbröd och vatten och låt svälla. Tillsätt riven sololök, ajvar, salt, peppar, äggen samt köttfärsen.
Provstek och smaka av så att du är nöjd med smaken. Jätteviktigt! Gör det alltid (eftersom jag höftar).
När du är nöjd med smaken tag från den fiffiga hamburgarformaren.
Det fiffiga med denna är att du kan göra tre varianter. En vanlig stor, en miniburgare samt en fylld.
Jag gjorde fyllda med lite olika fyllningar efter familjens önskemål. Nedan kommer min den jag åt! Såå himla gott med cheddar, stekt bacon och skivad pepperoni i!
Fyll formen med en klick köttfärs. Tryck ned den mindre delen av pressen så att ett hål bildas och fyll med…
…..och avsluta med skivad pepperoni.
…och placera den stora locket på och pressa samman till en stor fin burgare.
Och där hamnade man på foto! Maken var sugen att testa min nya glugg, ett fast objektiv. Lite ovant att inte zooma och ratta hela tiden men den är sjukt bra till porträttfoton ;)
Lägg dem på lätt vattenspolat uppläggningsfat så fastnar de inte. Ser ni hur rejäla och stora de är? Det blev 9 samt en mini av all köttfärs! Och då sparade vi och åt dagen efter!
Till burgarna gjorde jag en superenkel dressing i form av crème fraiche, ketchup (snygg flaska va? :) ) en skvätt vatten och salt & peppar.
Jag slängde även ihop en burk med picklad rödlök, älskar picklad rödlök!!! Den texturen och smaken!!!
Recept på supergod picklad rödlök hittar du HÄR!
Stek i grillpanna i rikligt med smör. Ett par minuter på mediumvärme. Det tar en stund för de ar tjocka! Men man ser när köttsaften sipprar ur och de blir sååååå oemotståndligt saftiga!
Servera med goda tillbehör! På ett salladsblad och tillsammans med långskivad saltgurka, tjocka tomatskivor, rödlöken, cheddarost, pepperoni, dressin och nyfriterade pommes. Nomnom!
Så gott och så enkelt att göra! Nästa gång ska jag testa att göra ett gäng miniburgare! Förra gången jag gjorde miniburges var det när lille V var på besök ♥