.RECEPT & MATbakningJULENMAT & BAK

SAFFRANSGROTTOR

En av favoriterna att baka här hemma blir lätt grottor av olika dess slag och fyllningar. Idag bjuder jag er dessa godingar som är fyllda med aprikossylt och smakar ljuvligt juliga med sin saffran.

Saffransgrottor
200 g smör
1 dl socker
1 pkt saffran
1 msk hett vatten
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
aprikossylt

Rör ihop smör och socker och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör till en smidig deg. Tag upp på bakbord dela på mitten och rulla två rullar.

Plasta in och låt vila minst en timme i kylskåp.

Dela varje rulle i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i bakform.Grottorna gräddas i 175 grader i ca 10-15 minuter.

Trött på saffran? Testa någon av alla dessa grottor!

2