Los Gigantes,  RESOR & SEMESTER,  Spanien,  Teneriffa

LOS GIGANTES TENERIFFA

Los Gigantes har fått namnet från det enorma gigantiska klippmassivet som den ligger vid. Mer om massivet i ett annat inlägg. Det bor ca 2700 invånare här och det är en lugn semesterort. Klimatet ät tempererat vilket innebär att medeltemperaturen är 20 grader. Inte konstigt att så många nordbor söker sig till Kanarieöarna när vi börjar längta efter vår och sommar under vinterhalvåret.

När vi var här så var det mycket pensionärer och det märks att det har blivit en liten engelsk koloni här. De flesta restauranger och butiker ägs nämligen av engelsmän. Överallt så hör man brittisk engelska och faktisk så ledsnar man lite. Jag ville öva på min spanska! Hotellet vi bor på ägs av en engelsk familj och rätt snart upptäckte vi att det var så även på andra butiker och företag.

LOS GIGANTES TENERIFFA

Läcker färgglad konst á la Momoshi!

LOS GIGANTES TENERIFFA

LOS GIGANTES TENERIFFA

Här bodde vi med en fin utsikt över Los Gigantes. Gillar att se ut över en stad och se när den vaknar och hur människor rör sig.

Julstjärnorna är så charmiga.

Summa summarum Los Gigantes är en liten lugn och trevlig småstad. Härligt med backarna och den fantastiska utsikten ned mot klippmasiven. Den svarta lavastranden är jättefin och det finns flera trevliga områden att promenera runt i. Pluspoäng för den naturliga utomhuspoolen.

Vill man ha mer aktiviteter finns tennisbanor och minigolf.

Strålande utsikt i solnedgången från vår lägenhet.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.