.RECEPT & MAT

Recap Maj 2021

Då lider “sköna maj” mot sitt slut. Tur vi fick en dag som var riktigt skön och lyckades att pricka in den förra veckan då jag var ledig och solen lyste så skönt! Laddade batterierna i trädgården. Längtar efter värme nu! Står med underställ på handelsträdgården för vi kör öppet och korsdrag för att minska ner alla risker för smittspridning om någon tassar runt med det. För som alla borde veta vid det här lagret så är man inte skyddad eller smittar inte andra bara för att man är vaccinerad. Skärpning! Alldeles för många pustar ut och lever ut svängarna.

Jag börjar där jag brukar börja på dessa månadssammanfattningar med lilla mor. Nu har hon åter igen kommit till boendet. De gjorde en utredning “en sista” som läkaren sa och drog ned på medicineringen och vips så blev mor klarare. I mina ögon har hon alltså överdoserats i över fyra månader och ingen på sjukhuset kunde förstå varför hon var så sänkt. Detta i combination med Covid-19 X2…. Skriver inget mer om detta. Inte ännu i alla fall. Kommer inte heller lägga ut foton på mammas ansikte. I alla andra fall jag lagt ut har jag fått lov. Jag vill skydda. Skönt iaf att hon kommit till boendet då man äntligen kan få komma på besök. Hon kan greppa saker så smått vilket är skönt att se eftersom hon legat helt lam de senaste månaderna. Vi tar vara på alla stunder. I veckan fyllde hon 87. Så stark och den mest fantastiska och fascinerande människa jag mött. Så enkel i allt men så urstark ♥

Vårdpersonalen hade plockat denna vackra bukett.

Jobbe

Snabbt över till jobb. Mest på handelsträdgården såklart men även på min lediga dag (haha) lyckade jag klämma in ett filmjobb. Så roligt! Även om jag måste hålla mig och inte söka nu så måste man bara få göra vissa jobb. Ska iväg med maken i nästa vecka, Sandhamn behöver oss!

Hade även filmpremiär förra fredagen med en kortfilm som både jag och yngsta sonen medverkade i (spelades in för snart två år sedan).

Alla dessa Coronatester som man får göra innan inspelning är jag så tacksam för! Tycker absolut inte att det är obehagligt.

Så kan man också se ut när en makeupartist fått styla en.

Hälsa & träning

Fredagsnöjet är att öva öva öva på handstående. Annars så är det mest yoga nu. Har inte sprungit på ett par veckor nu. Har råkat göra illa knät! Det här med – Kan själv! Osv….. Står, går och bär en hel del också men ska försöka rehaba mig själv. Läste att om ledbandet eller menisken är skadad så är det vila och rehabövningar som ska till….. Blir knäskydd på söndag när det är dags för halvmaran på MS-dagen. Dumt att vara envis ibland. 

Majmat

Maten då? Ja jäklars vad gott det är!!! Och roligt att laga. Lärde maken att göra pasta i maj minsann! 

Hemmagjorda Tagliatelle med grymt gräddig fläskfilésås.

Dekonstruerad flygande Jacob.

Pizza framför en av de roligaste programmen som gått på fredagar!

Soulfood no 1 tror jag mina barn skulle säga om min köttfärsgryta. 

Galet god pizza med Halloumi.

Risotto med grillad fläskfilé.

Ett berg av potatisgratäng, flankstek och kantarellsås.

Mer pizza! 

En av de godaste jag gjort! Med knaperstekt bacon, salami och en sesam & parmesancreme. Nomnom!

Och årets första knäckiga rabarberpaj med en rårörd vaniljsås.

Serietips

Månadens serier vi avverkat är Huss (Viaplay), Dead for you (Netflix) Se den!Såg klart Udda veckor (Discovery +) Så bra serie! Och naturligtvis Maria Wern där jag agerade kollega på Gotlandkontoret. Så rolig inspelningsperiod om tre ca veckor hösten/vintern 2019.

Kerberoz

Vi avslutar väl med livets hund som varit 7 månader hela maj och nu den först juni blir åtta!

Detta var maj månad i foton. Nu håller vi tummarna för en riktigt lång, varm och härlig juni! 

Ta hand om varandra! Med respekt och ödmjukhet kommer man långt. Och att hålla avstånd och tvätta tassarna.

Namaste

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *