.RECEPT & MAT,  FAMILJ,  HÖGTIDER,  HUND ♥,  LIVET,  nyår

Nyår 2020 & det nya 2021

Hej!

Vad kul att du fortfarande är här inne och läser, jag har haft en liten paus. Behövde fokusera på det som är viktigaste i livet. Kanske undrar du vad som hände eller händer? Och på det har jag bestämt att hålla för nu, privatlivet privat. Trist eller hur? Jag brukar skriva mycket personligt men väljer i början av detta nya år att bli tyst. Mest för att det är så tyst här på bloggen. Noll kommentarer och feedback och att alltid hålla en monolog är så trist. 

Jag har många besökare, visst det är jättemånga och de flesta kommer för att inspireras av alla recept och restips. Men ändå känns det inte ok att lägga ut om mina tankar och känslor just nu. Vill inte vara en veckotidning om ni förstår hur jag menar.

Kommer kanske i framtiden att berätta lite mer. Sätta vissa inlägg bakom lås och bom så jag vet vilka som läser. Jag har idag inget behov att berätta om detta för allt och alla utan jag har redan berättat för dem jag vill.  Kommer att författa på min dator så klart för att ha minnesanteckningar. Men i dagsläget är det inte aktuellt här på bloggen. Inte öppet i alla fall.

Så från en ny situation så hoppar vi över till vårt Nyår. Vi firade så gott vi kunde. Det blev verkligen “Här har du ditt kylskåp”, tur att maken hade dragit hem en oxe innan. 

Lyckoklimpen i vårt liv ♥

Vi äter burgare! Det är comfort food. Hemmagjord och köper från sonens arbetsplats! NYC.

Svängde ihop en toast Skagen till mig och den klassiska ägg/gurka &skinktoasten till grabbarna.

Hasselbackspotatis och en helgrillad oxfilé.

Nyår 2020 & det nya 2021

Rödvinssåsen är det godaste och ska just reduceras länge. Nomnom. Saffranssmör och halstrad purjolök.

Bara vi som bor hemma firade (make, jag & minstingen) Via zoom firade först lite med äldsta sonen och sambo och senare med makens brors familj. Vi brukar ALLTID ha nyårsbaluns ihop. 

Jag och lilleman (han fyller 17 nu i januari) ♥

Jag och bebisvalp! Han fyllde 3 månader den 1 januari! ♥

Om 2020 vart en ren…

Nyår 2020 & det nya 2021

Man tager vad man haver som Kajsa Warg sa. Mjölkchokladpannacotta med en Dulce de leche och frysta lingon. Perfekt kombo.

Nyår 2020 & det nya 2021

Nä, i år var verkligen inte som andra år! Första gången på evigheter som vi kikade på “Grevinnan och betjänten”.  Vi spelade t o m Bingolotto!!! Kerberoz var lugnet själv, vi rastade honom på tomten under kvällen och hörde smällare men han brydde sig noll. När tolvslaget infann sig och HELVETET! brakade lös, tror att alla på vår gata och vår lilla stad bestämt sig för att skjuta bort detta år så sov han lugn som en filbunke i soffan. 

2021, ett nytt år en ny bok. Fast just vår bok startade som den slutade. Men idag kan jag se att det ljusnar. Bara att göra det bästa av situationen och att leva just i NUET! Allt jag önskar mig detta är är hälsa och att få många timmar tillsammans med min älskade familj ♥ Familjen är all!

Kerberoz 3 månader på övre bilden och 2 på den undre. Växer så att det knakar!

Naturligtvis blev det en 1 januari pizza på resterna från oxfilén. Så var vårt slut på förra året och starten på det nya. 

Har lite recept på lut för när allt kommer omkring så är matlagning en riktigt bra grej att utföra. Och löpning och yoga förstås!

Serieknarkat har vi gjort en hel del. Sonen ville se trilogin om “Sagan om ringen” vilket vi gjort och vi ska se “Hobbit” också. Andra tips är senaste säsongen 5 av “sommaren med släkten” går på D-play, precis som Yes chef! med Pernilla Wahlgren och mästerkocken Thomas Sjögren.

Vi har även kikat på “Sommaren 85” (SVT Play) som var över förväntan då någon skrivit ned den men som sagt hur bra som helst! Skådespelarinsatserna från Emma Broomé ( Andra åket, Lyckoviken) och Lotta Tejle som är en av mina absoluta favoriter är grymma. Vi har även sett “Queens’ gambit (Netflix) som är helt klart värd att se. 

Ja det var lite om allt fast egentligen om ingenting. Kanske får för mig att göra en årskrönika som brukligt, nästan ett måste va över det oförglömliga 2020.

Ha nu en hjärtans fin helg! Här blir det löpning, hundträning och söndagsmiddag i fokus. Ta hand om varandra! Bless ♥

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.