.RECEPT & MAT,  LIVET

Recap Mars 2021

Snart har ännu en månad passerat och jag har levererat lite recept till er, gått lite på sparlåga här i bloggen. Men nu börjar allt om och våren är kommen. Livsandarna blåser liv i allt som vilat. Efter 108 dagar på sjukhus kommer lilla mor att få flytta in på ett boende i veckan. Allt för att hon ska vara trygg och vi alla i stora familjen. Det är så illa att hon behöver vård 24 timmar om dygnet. Jag har knappt sovit eller vågat att andats denna period från 12 december förra året. Inte vågat hoppas och efter alla olika besked från läkare och sjuksköterskor som på ett plumpt, klumpigt och riktigt dåligt sätt uttryckte sig att det kanske var dags att “ge upp” för att “hon kommer att ligga och dö här” Inga ord man vill höra av en läkare. Vi hörde det redan 2016 när de nästan vägrade henne vård för hon skull “somna in och då inom 1-30 dagar” efter hennes stroke. Men nu är det som det är, som barnen säger att hon är en riktig pansarmormor som lurar döden hela tiden. Trots att hon initialt kom till sjukhuset med en bruten arm och utvecklade epilepsi, drog på sig en lunginflammation därpå blev hon smittat av Covis-19 på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Från början lite näringsdropp för att sedermera gå över till sondmatning via näsan. PICC-line som gjorde att hennes högra arm och hand svullnar. Sonden sattes sedan in i magen via peg och en ny PICC-line sattes.

Jag har allt antecknat från denna tid. Namn på sköterskor och de få läkare som ringde upp och berättade om läget. Ni minst säkert att det var jag som ringde till sjukhuset på julafton för att få reda på av en sköterska att mor testat positivt för Covid-19.

“Ålderdom” och “tackla av” är också ord som jag matats med under alla dessa hundratals telefonsamtal. Jag har fått berätta gång på gång att hon var helt klar i huvudet och gick med rullator i sitt egna hem tills den 12 december. Ni förstår att min ork varit på botten och med dotterns besked om MS så gjorde det inte livet lättare.

Träning

Men, som personen som jag är så ser jag alltid framåt, försöker göra det bästa i situationen. Man måste leva också. Mycket löpning i form av halvmaror och yoga har gjort mig lugn och fokuserad på allt som händer kring mig. Padel är något nytt för vår familj och det gör så att jag får skratta åt mig själv, otroligt befriande faktiskt!

Recap Mars 2021

Jag har fått tre otroligt roliga jobb framför kameran under denna period. Jag har slagit rekord i casting via Zoom och alla selftapes! Jag har en callback denna vecka och lite andra spännande saker i pipen! Dessutom så är det dags för att börja jobba på Upplandsblomman igen efter påsk! Det ska bli så spännande att få en kollega i år på jobbet. 

Vi fixade lite i mors lägenhet i förra veckan jag, dotra & svägerska. Efteråt så blev det gofika som jag blev bjukkad på utav avkomman. Mysigt ♥

Nu har jag skrivit av mig så det räcker för en månad tror jag. Kände att jag måste få lite (väldigt lite) på pränt här inne. Det är ju inte bara en mat & bakblogg utan livet livet också.  Lämna gärna ett litet spår när ni varit här. Skulle glädja enormt eftersom jag stundvis tänker på om det är värt att hålla igång bloggen? Ser att det är många som söker på påskmat och inspo just nu! Och jag lovar att det kommer ett inlägg med lite recept och inspo mycket snart.

Kerberoz 5 månader

Recap Mars 2021 Recap Mars 2021

Livets hund Kerberoz! Tänk att han valde oss, och kom när man som mest behövde en fyrbent pälskling ♥ 

Här bakom gömmer sig äldsta dotra! (Hon är 169 cm).

Barnbarnet ♥

Ser så fram emot vår påsk. Första som jag inte jobbar på, på många många år! Har lite roligt att ordna till årets och nästa vecka ska jag visa något kul! Så kryptisk och vilken cliffhanger! Men vi behöver skratt och måbra aktiviteter i dessa pandemitider! 

Mars mat

Om jag lagat mat? självklart! Högt och lågt och även sushi som är såååå gott!

Recap Mars 2021

På våffeldagen trotsade vi och lagade grekiskt eftersom det var nationaldag! Souvlaki och fetaostsallad. Men som vi längtar efter att få resa och upptäcka nu! Vi gick ju back på Cypern som var bokad och betald oktober när jag fyllde 50. Och årets happening blir inställd också. Vi hade börjat planera livets båtluff i den grekiska övärlden! Men världen finns kvar och förhoppningsvis så heter lösningen vaccin och fortsatt försiktighet med avstånd, handtvätt och munskydd.

Fläskfilésallad men hemmagjorda krutonger (lärde maken som fixar galant).

Denna pizza! Nomnom! Recept kommer såklart på alla godingar ovan.

Satt ute i bilen och castade här om veckan… Grannarna måste tro vet att jag är galen, hehe.

Peppen! Äntligen kommer den! Säsong 8 kommer snart i april! Ska bli så kul att se resultatet. Hängde på Gotlandkontoret i nästan tre veckor. Fler bra serietips: Benjamins (C more) kikar vi på, Ensam i vildmarken (Discovery+) som är riktigt trist eftersom inget händer. Tittar på Jägarna (C more) Sedan har vi kikat ikapp på Helt perfekt (Discovery+). Ska börja kolla på Huss (Viaplay) , Sjölyckan (C more) och Snöänglar (SVT Play). Alltid kul att titta på svenska produktioner. Annars är vi snart klara med att knarka serier så fort temperaturen stiger ute! Älskar att tillbringa tiden i vårt uterum (städades igår) och i trädgården. Mycket att fixa i sommar, men ack så kul att pyssla om sina egna ägor. Älskar hemmalivet! ♥

Önskar er en fin vecka. Denna stilla vecka. Glöm inte att ensamhandla! Tvätta/sprita händerna ofta! Bär munskydd! Ta hänsyn & var rädda om er. ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.