.RECEPT & MAT,  kött

Oxfilé med rostade rotfrukter

Länge har detta inlägg legat och väntat! Ett par månader då det var höst och skördefest! 

Längtar så att få sätta igång med frösådd och påta i trädgården. Även om det inte nu blir som vanliga år då jag jobbar på handelsträdgården så kommer jag naturligtvis fortsätta med mitt trädgårdsliv. En gång trädgårdsmästare, alltid….

Här kommer du en så galet god oxfilé som jag grillade först på kolgrill och därefter fick den gå långsamt i ugnen tills den hade perfekt innertemperatur på 57 grader. Blev som sagt himmelsk god som smälter i munnen.

Oxfilé med rostade rotfrukter

En bit oxfilé
Smör att steka i
salt, peppar & skivad vitlök
potatis
morötter
olika rödbetor
färsk chili
solovitlök

Bryn köttet i stekpanna. Sätt i termometer och låt gå i ugn i 125 grader tills köttet är klart.

Rotfrukterna skalas och delas och läggs i långpanna. Toppa med chili, vitlöksskivor timjankvistar, salt och svartpeppar från kvarn. Låt gå i ugn tillsamman med köttet tills allt är klart. 

Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det och serverar med en gräddsås, stekta kantareller och rabarberchutney med sting

Oxfilé med rostade rotfrukter Oxfilé med rostade rotfrukter

Det fick bli lördagens tips. Jobbar på en liten (ha) recap just nu om lite smått och gott. Redigerar foton i detta aprilväder och ska faktisk skriva ihop ett gäng med inlägg och lägga på kommande publicering. Den som väntar på någonting gott med andra ord.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *