.RECEPT & MAT,  fisk

Gratinerad hummer med vitvinsstuvning

Kan hända att det ligger en hummer och skräpar i frysen? Vad ska man göra med den då? Kanske svänga ihop något gott som…

Eller gör man en klassisk gratinerad hummer. I detta recept hade jag i vitt vin, gräslök och gratinerade av med oförskämt mycket ost! Så enkelt och gott.

Gratinerad hummer med vitvinsstuvning

2 humrar (två personer)
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
ett knippe gräslök
2-3 dl god ost 

Dela humrarna tag ur köttet och dela i stora bitar, man vill känna att det är just hummer man äter.

Gör stuvningen. Stek lökarna som är finhackade i smör. Tillsätt grädden, vinet och fiskbuljongen och låt småputtra innan du tillsätter 1 dl ost, finklippt gräslök och reder av med en toppredning. (vatten/mjöl eller maizena/vatten)

Låt putta en stund så att mjölsmaken försvinner. När stuvningen är härligt tjock som en stuvning ska vara tar du den av plattan och rör ner hummerköttet. Montera i hummerskalen och täck med resten av osten.
Gratinera i ugn grillfunktion 225 grader till osten smält och fått lite färg.
Servera tillsammans med en liten sallad, citron och rostat bröd. 

Gratinerad hummer med vitvinsstuvning Gratinerad hummer med vitvinsstuvning Gratinerad hummer med vitvinsstuvning

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *