.RECEPT & MAT,  friterat,  kyckling,  sås/kryddsmör

Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh

Denna rätt är så god och kycklingen kan man kombinera ihop med i princip vad som helst! Denna i en caesarsallad blir magi!

I denna rätt serverar jag en Tabbouleh men “man tager vad man haver ” hemma samt en pesto gjord på solrosfrön.

Pesto

2 krukor basilika
1/2 dl solrosfrön
½ riven solovitlök
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Mixa allt slätt.

Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh

Tabbouleh

2 dl couscous
2 tomater
salladsblad finhackad (hade ingen persilja hemma)
1 gul lök finhackad
1 kvist repad färsk timjan 

Koka upp couscous enligt förpackning och tillsätt en kycklingbuljongtärning. Låt svalna. Förbered grönsakerna. Blanda samman. Tillsätt en skvätt olivolja, pressad citron salt & peppar. Rör om.

Friterad kyckling

Bröstfiléer
2 ägg
3 dl mjöl
3-4 dl panko
salt & peppar

Gör en vanlig uppställning för panering dvs mjöl, uppvispat ägg och panko.
Skär kycklingfiléerna i bitar, se till att torka av dem noga så att de är torra. Salta och peppra. Vänd i mjöl, ägget och till sist i pankon.

Fritera några minuter tills de är gyllene i 180 grader.

Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh

Skär upp kycklingen i mindre bitar och ringla över pesto och Tryffelcrème (om man bill det creme fraich, tryffelolja & salt).

Smaklig spis!

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *