Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh
Denna rätt är så god och kycklingen kan man kombinera ihop med i princip vad som helst! Denna i en caesarsallad blir magi!
I denna rätt serverar jag en Tabbouleh men “man tager vad man haver ” hemma samt en pesto gjord på solrosfrön.
Pesto
Tabbouleh
2 dl couscous
2 tomater
salladsblad finhackad (hade ingen persilja hemma)
1 gul lök finhackad
1 kvist repad färsk timjan
Koka upp couscous enligt förpackning och tillsätt en kycklingbuljongtärning. Låt svalna. Förbered grönsakerna. Blanda samman. Tillsätt en skvätt olivolja, pressad citron salt & peppar. Rör om.
Friterad kyckling
Bröstfiléer
2 ägg
3 dl mjöl
3-4 dl panko
salt & peppar
Gör en vanlig uppställning för panering dvs mjöl, uppvispat ägg och panko.
Skär kycklingfiléerna i bitar, se till att torka av dem noga så att de är torra. Salta och peppra. Vänd i mjöl, ägget och till sist i pankon.
Fritera några minuter tills de är gyllene i 180 grader.
Skär upp kycklingen i mindre bitar och ringla över pesto och Tryffelcrème (om man bill det creme fraich, tryffelolja & salt).
Smaklig spis!
4