.RECEPT & MAT,  bakning

Kanelstekta äpplen med crunch och vaniljsås

Nytt år och jag bjuder på en liten superenkel dessert till Trettondagsafton kanske? Dags att bli av med de där julkakorna och juläpplena.  Är du inne i en rensa och skapa ordning och reda så här i januari så är det ett perfekt tillfälle!
Jag älskar ju att skapa mat på det vi har hemma. Allra helst tömma kyl & frys efter alla dessa helger.

Äpplen i kombination med kanel, gräddkräm (grädde och vaniljkräm)  och någons slags crunch är en oslagbar combo tycker jag! HÄR finns en annan variant med salt kolasås.
Denna variant svängde jag ihop till förra årets nyårsafton när fortfarande restriktioner hölls kvar och vi firade för andra året i rad vår lilla familj.

Kanelstekta äpplen med crunch och vaniljsås
4 äpplen
2 dl grädde
vaniljsås, färdig från kylen eller färdig på påse eller hemmagjord recept nedan.
Jag fuskade med köpe!
Några kakor med god smak jag använde dessa pepparkakssnittar

Börja med att göra vaniljkrämen (Denna nedan är väldigt enkel och behöver inte värmas)

Rårörd vaniljsås

4 port
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker.

Skala och kärna ur äpplena, skär i kuber. Stek i smör och tillsätt kanel och socker. Låt svalna.

Vispa grädde och rör ner i vaniljsåsen. 

Montering: Varva stekta äpplen, vaniljsås och kaksmulor.

 

Kanelstekta äpplen med crunch och vaniljsås Kanelstekta äpplen med crunch och vaniljsås Kanelstekta äpplen med crunch och vaniljsås

Nomnom! Och god fortsättning på er alla läsare som kikar in här! Så kul att se!
Har förberett ett par inlägg åt er som kommer inom kort. Vi backar bandet till förra året.

Namaste! ♥

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *