.RECEPT & MAT,  bakning,  paj

Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås

 

Fredag och vi fick våra första vaccinsprutor igår och det firar vi med en smarrig paj! Rabarbern växer så att det knakar och det är redan hög tid att börja frysa in överskottet. 

Knäckig rabarberpaj

500 gram rabarber
3 msk strösocker
1 krm salt

100 gram
smör1/2 dl
grädde1/2 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Skölj och skiva upp rabarbern. Häll på socker och salt och rör om.
Smält smöret i kastrull tillsammans med grädde och sirap. Koka ihop i några minuter. Dra av från värmen och rör ned de övriga ingredienserna.

Lägg rabarber i en pajform. Täck med kolatoppingen. Grädda i 175 grader ca 30 minuter till pajen är gyllene och knäckig.

Rårörd vaniljsås

4 port
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker.

Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås

Här hittar ni min rabarber och jordgubbspaj!

Trevlig fredag! Var rädda om varandra och fortsätt att hålla avstånd och vara snälla mot varandra ♥

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *