Pizza Räkan
När vi var i Trosa för en månad sedan åt vi på Kölsvinet i hamnen. Jag beställde in den ökända pizzan “räkan” och OMG så god den var! Brynt smör och citron! Potatis, räkor och dill, ja ni hör ju själva hur galet gott det låter. Jag var bara tvungen att göra en replika av den och här kommer min variant och tolkning!
Jag älskar att inspireras och laga det hemma sedan. Här kommer min version av Pizza Räkan.
Pizza RäkANN
Pizzadeg, man får fuska med köpes! Coops tycker jag är bland de bättre som ger en krispig botten.
Till botten
1 dl creme fraiche
ca 25 g smör
Topping
Parmesan eller grana padano
Färskpotatis
Räkor
Dill & gräslök
Bryn smöret, rör ner i creme fraichen och tillsätt citronsaft.
Bred biancocremen på pizzabotten.
Skiva potatisen tunt i maskin eller på mandolin. OBS! Den ska vara okokt, så viktigt med lövtunna skivor.
Grädda på pizzasten i hög värme på grillen i ca 5 minuter.
Toppa med räkor, finhackad gräslök, dillvippor och mer lagrad ost (Parmesan eller grana padano).
Mmmmmm så krispig botten med ljuvliga smaker. HÄR kan du läsa om restaurang Kölsvinet. Gör nu denna goding i helgen.
Och fler tips på inspo från resor finns på bloggen tex supersmarriga Aranchini .
2