RÄKTÅRTA & PÅSKPLANER

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, tårta

Dags att börja planera påskens snart! Här hemma har vi tyngdpunkt på mycket mat & dryck och väldigt lite påskpynt! Som vanligt går våra påskar i svart/vitt men även en accentfärg ibland. Vad sägs om att dra på med färgen GULT i år? ;)
HÄR såg det ut förra året!

Ett måste till årets påskbuffé är räktårta eller som den också kallas skagencheesecake!

150311_4

Räktårta

4 gelantinblad
8 -10 skivor kavring
75-100 g smör
5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 finhackad röd lök
Ett par msk röd stenbitsrom
400 g räkor
finhackad dill
en skvätt citron
peppar & salt

Garnering
Räkor
citron
dill
röd stenbitsrom

Hacka/mixa ihop kavring med det mjuka smöret. Arbeta samma till en jämn deg och klä en form med löstagbar botten. Ställ kallt!

Lägg gelatinbladen i blöt medan du fixar räkröran. Hacka ihop räkor och lök, dill och rör ihop med creme fraiche, men spar ca 2 dl och majonäs. Tillsätt rom och smaka av med citron, salt & peppar. Krama ur gelantinbladen ordentligt och rör ner i den sparade och värm föriktigt till den löst sig. Blanda sedan med räkröran. Häll i pajskalet. Ställ i kylen i minst 6 timmar tills den stelnat, görs med fördel dagen innan servering.

Garnera straxt innan servering med räkor, citron, dill och röd stenbitsrom.

150311_6 150311_5150311_7

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook7Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!