.RECEPT & MAT,  äta ute,  filminspelning,  JOBB,  LIVET,  LÖPNING & TRÄNING,  NÖJE,  statist,  Wenngarn

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Men hallå där!

Är det inte favoritveckan som vi är inne i nu?

Juleveckan ♥ Äntligen! Visst går december fort men det är bara att hänga i liksom. Sluta klaga att det går så snabbt och att man är så stressad osv. Planering kära läsare p l a n e r i n g! Och kanske dra ner på allt runtomkring. Anpassa och designa sin jul som man själv vill ha den (men viss anpassning efter familia såklart).

Ligger i fas tycker jag även om det är Stockholm X2 denna vecka eller rättare sagt det blev ända till Katrineholm för mig igår. Hahah! Så kan det vara i filmbranschen. Berättar mer sedan.

Jag och maken skippade stress och drog till vårt smultronställe Wenngarn och tog in på Anstalten. Sprang i mörkret och halkan!!! Jisses så halt det var men bra vadpump fick vi och hungriga så att vi käkade både pizza till huvudrätt och dessert. Mums!

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

 

I och med denna natt så var det den sista också som de hade öppet för hotellgäster. Så himla trist! Det pratas om att de ska bli långtidsbostäder. Wenngarns slott ska tydligen också kunna bokas men då är det HELA slottet! Vem vill hyra ett helt slott liksom? Varför inte hyra ut rum och bröllopssvit.

Nåväl, det är himla vackert och vi klädde oss med reflexväst och pannlampor och sprang genom denna lilla uppbyggda ort mot Sigtuna.

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

 

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Mysigt! Det var halt och vi hade inte dubbat på oss så vi sprang tillbaka efter en stund och n ä s t a n varsin vurpa upp till slottet och nerför de stora stentrapporna ut i den lilla allén förbi fontänen. Sedan lite armhävningar på en parkbänk innan vi tassade tillbaka till hotellrummet för varm dusch och sedan utgång.

Vi hade bokat bord på Dammstugan. De visade sig vara en lyckad research för jisses så mysigt det var uppbyggt inuti (nyproducerat men såg äkta och gammalt ut). Bara älskade hur den var inredd med udda stolar där ryggstoppningen var borttagen och med både grislampor och kristallkronor i taket. Lite som hemma hos oss.

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Jag gick all in i temat “Wenngarn” Wenngarn pizza och Wenngarn lager till det att dricka. Absolut den godaste pizzan jag någonsin ätit! Mumma! Maken valde en högrevsburgare.

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Till dessert delade vi på en nutellapizza och jisses! Man är i himmelen efter en sådan. Matkoma deluxe! Kommer garanterat att experimentera fram sådana under jullovet till ungdomarna hemma! Allt hänger på pizzabotten! Svårt att fixa fram en italiensk stenugn kanske som just Dammstugan har men något liknande kanske.

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Hotellfrukost är alltid trevlig. Vi pratade med den tillförordnade VD:n och en anställd. Så himla trist när man hittat ett smultronställe men mycket lugn och ro. HÄR kan ni läsa om förra gången vi var på besök på Wenngarn.

Utsikt mot slottet från hotellrummet.

WENNGARNSWEKEND, DAMMSTUGAN & SJ

Igår var det dags för lite filminspelning igen! Det blev ToR Sthlm-Katrineholm och det var rätt nice med uppassning av vår provata värdinna som gav oss frukostboxar, kaffe, pepparkaksmuffins och klementiner.

 

 

 

Duktiga filmteamet.

Nu blir det jobb fram till dan före dopparedan med undantag för imorgon då vi ska på kostymprov inför en nu serie. Spännande och kul! Måste snart skaffa klippkort på UL, SL, SJ snart haha! Närå vi brukar åka bil men ibland tycker jag det är miljö och klimatsmart att ta buss och tåget till huvudstaden. Man slipper dessutom dessa bilköer. Shoppa sista julmaten och fixa köttbullar, revbensspjäll lite fler julgodis, halvmånar och åreskutor och slå in alla klappar. Så det är lugnt! Haha!

Hoppas att ni också njuter av livet och tar det lite chill!

Lovar, det blir jul ändå ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *