.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  altan,  FAMILJ,  FEST,  HEMMA HOS,  sommar,  TRÄDGÅRD

SEMESTERVECKA 2 2019

Hej hallå!

Här är det semestermood som gäller för bloggen. Men jag jobbar dock proaktivt med att laga smarriga recept och fotografera så att det kommer vad det lider! Så skönt att faktiskt ha semester och inte jaga upp sig för att hela tiden fylla mitt bloggflöde varje dag. Instaflödet är roligare att fylla just nu så tips om ni saknar mina inlägg!

Denna vecka har vi hunnit med att röja och fixa i trädgården. Fixat en kompost, beskuret träd och buskar. Jag älskar en lummig trädgård och vi har nästan den lummigaste i vår lilla stad. Nu i maj när man sitter på baksidan så har vi bara buskar och träd så vi såg inte grannarnas tak ens. Nu har vi röjt bort och passat på att föryngra så nu syns de igen.

Bort med den gamla pallkragarna.

Ska lägga om plattorna och laga den gamla gjutjärnsbänken.

Återvunnit material till komposten, staket från det vi hade runt dammen för att skydda barnen från vattnet när de var små. Och taket från lekplatsen vi rev för två år sedan. Staketet ska målas svart.

En bild under pågående arbete. Ska lägga sten runt vår (läs barnbarnets) pallkragar med jordgubbar.

Nysått gräs där den stora cirkelformade trädäcket låg förut som nu återanvänds och Vallebo fick en stor altan.

Veckan innehåll även flera löppass, så härligt att springa på morgonen eller mitt på dagen. Städade även ut äldsta sonen rum och förvandlade det till gästrum. Det var såklart inte helt lätt. Precis som tidigare barn så går man där och smågråter och packar ned minnessaker. Jag är ju OTROLIGT nostalgiker jag haha! Får visa foton sedan.

Fick lov att dela upp jobbet på två dagar. Sedan blev det lättare när jag piffade rummet inför yngsta dotras och sambos hemkomst.

Fredagen tillbringade vi tillsammans med goda vänner och på lördagen fixade inför kvällens grill.

Invigde vår nya grillpanna och gick all in på att testa nya recept. Krossad potatis är i o f sig ingen ny maträtt men att med sin egenodlade blir det så gott! Körde lite Pimento Padros på sidan också bara för att det är såååå gott.

Min fina svärson fick rycka in och vända lite straxt innan servering.

SEMESTERVECKA 2 2019

Gjorde ett ost & baconbröd som var galet gott! Gillades stort av alla. Direkt till hjärtat på svärsonen ♥

Marinerad flankstek perfekt kolgrillad. Kan vara bland det godaste man kan grilla. Jag gjorde två och den andra fick bli dagens middag i krämig gräddsås till pasta. Nomnom.

Vitlöks och paprikasmör och grillad citron ackompanjerade flanken och potatisen. Sedan dök äldsta sonen med sambo upp och det blev årets roligaste sommarfest! Vi har nog aldrig skrattat så mycket. En underbar natt med underbara famiglia. Älskar dessa sammankomster. Recept på bröd, potatis och flankstek kommer!

På söndagen fick de unga sova ut och jag hann städa garderoberna och ett linneskåp innan vi lagade langos. Körde latmans varianten som du hittar HÄR! D v s man friterar färdig pizzaköpedeg.

SEMESTERVECKA 2 2019

När alla lämnat huset passade jag och Niklas på att sitta i solen en stund. Började läsa Häxan och sippade på rosé. Det är livskvalité det.

Denna tredje semestervecka startade vi med löprunda och sedan fixade vi med vår entré och i trädgården. Känns som vi hinner att komma ikapp med alla trädgårdsprojekt denna sommar. Sedan är resten uppbokat på allt möjligt skoj. Dock måste jag jobba också men , men så är det inte riktigt ledig är man aldrig.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *