.RECEPT & MAT,  pasta

Pasta Tortelloni

Pasta tycker jag om att göra och försöker göra det när jag har tid! Samma sak när det gäller dumplings! Älskar hemmagjord pasta och dumpling.

Idag blir det dock en pastarätt med två olika fyllningar. En köttfärs och en med ricotta och skinka. Gjorde en härlig tomatsås och brynt smör. Naturligtvis toppar man med parmesan. Nomnom! Och Tortelloni är precis som en Tortellini fast lite större.

Pastadeg
400 g durumvetemjöl
4 ägg

Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten.
Kläck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.

Tortellini med ricotta & skinka

2-3 skivor rökt skinka skurna i små bitar
125 g ricottaost
1 dl riven parmesanost
1 msk färskpressad citronjuice
salt & peppar

Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Köttfärsfyllning

Gör din favoritfyllning! Här blev det tacosfärs.

Tortelloni Kavla pastadegen i maskin eller för hand till ca 1 mm tjocka plattor. Skär ut 8×8 cm stora kvadrater. Lägg ca 1 tsk fyllning per ark och pensla kanterna med lite vatten. Vik över ena hörnet så det blir en triangel, se till så att all luft trycks ut. Vik över fyllningen mot spetsen, vik upp spetsen och lägg snibbarna omlott mot dig. Nyp ihop snibbarna så att de fäster.

Koka tortellonin i saltat vatten ca 3 minuter. servera med det brynta smöret och med parmesan och svartpeppar.

Till de köttfärsfyllda gjorde jag en tomatsås. Mixa tomatkross låt puttra tillsammans med chili, salt, peppar och lite honung.

Pasta Tortelloni Pasta Tortelloni Pasta Tortelloni

Så himla gott!

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *