.RECEPT & MAT

Mellomackan 1 & 2 2021

Här kommer då äntligen mina två första mellomackor för säsongen. Båda goda men den nederst var grymt god!

Första deltävlingen gjorde jag denna på ett levain, köpes från vårt stenugnsbageri här i lilla staden.

Jag hade blandsallad i botten (smör innan såklart) tjocka skivor av tomat en hemmadressing gjord av majonnäs, creme fraiche, curry, gurkmeja, flingsalt och svartpeppar. Grillade kycklingfiléer som halverades och lades på. Knaperstekta bacon och sedan en krona med picklad rödlök och lite sallad. Sedan dränkte jag mackan med dressing men ville inte förstöra bilden. Så klassiska och goda smaker! En riktig club sandwich efterapar så att säga.

Mellomackan 1 & 2 2021

Till helgens macka strimmade jag lövbiff och lät puttra en kort stund tillsammans med en favorit, hoisinsås och chilisesamfrön (se bild nedan). Wokade på strimlad rödkål, purjolök och morötter jag hyvlat med osthyveln. Flingsalt och peppar och sedan av från plattan. Man vill behålla färgerna och texturen. Gjorde ett eget levainbröd på min egna surdeg som jag hade kvar av i frysen. Delade brödet på längden och smörstekte dessa tills de fick en fin yta. Monterade lövbiffen i botten på  brödet och sedan de wokade grönsakerna, rödlök, en dressing på majonnäs och japansk soya (så gott). Toppa med lite krossade salta jordnötter och het habanera. Done!

Mellomackan 1 & 2 2021

Så gott! Av den goda lövbiffen som blev över blev det ytterligare en rätt (såklart) Kommer senare som inlägg. Helgens kommande macka kommer nog gå i skaldjurets tecken. Längtar redan!

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *